Баклавата е безспорно един от най-сладките и сочни десерти. Приготвя

...
Баклавата е безспорно един от най-сладките и сочни десерти. Приготвя
Коментари Харесай

Как да си направим баклава с нарязани кори

Баклавата е несъмнено един от най-сладките и сочни десерти. Приготвя се относително елементарно и бързо. Баклавата е съвършен свършек за празничната вечеря на Коледа и Нова година. Ето как да я приготвим с нарязани кори.
Продукти:Прочетете още
 За сиропа:

- 2 ч.ч. захар

- 4 ч.ч. вода

- 1 с.л. свеж лимонен сок

За саралията:

- 400 г фини кори

- 2 и 1/2 ч.ч. смлени орехи

- 1/4 ч.ч. кристална захар

- 250 г разтопено масло
Приготвяне
В тенджера комбинирайте захарта и водата. Оставете ги да заврат и след към 5 минути прибавете лимоновия сок. Разбъркайте хубаво, с цел да се разтвори захарта добре и отделете сиропа от котлона, с цел да се охлади изцяло.

В кухненски робот смелете орехите и захарта. Изберете подобаваща тава за саралията. Навийте една част от фините кори на руло и благодарение на кухненска ножица ги нарежете на късчета. По форма и размер би трябвало да наподобяват на юфка. Разпределете ги в тавата отмерено и леко притиснете с длани. Върху тях разпределете ореховата примес. Останалите кори нарежете и разпределете върху орехите както първите. Отново притиснете с длани, съветва az-jenata.bg.

С изострен нож нарежете саралията на ромбоиди и залейте с разтопеното масло.   Печете в авансово загрята фурна на към 180 градуса за към 30-35 минути или до подготвеност. Извадете саралията от фурната и я залейте. След като изстине може да я покриете с алуминиево фолио и да я оставите най-малко един ден, с цел да поеме хубаво от захарния сироп.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР