Бъкингамският дворец може би е най-известната кралска резиденция в света,

...
Бъкингамският дворец може би е най-известната кралска резиденция в света,
Коментари Харесай

Внушителни кралски резиденции по света

Бъкингамският замък може би е най-известната кралска резиденция в света, само че надалеч не е от най-богатите, описват редакторите на Insider.

Сегашният дом на кралица Елизабет II, в началото прочут като " Бъкингам хаус ", разполага с 775 стаи, обилни градини, исторически статуи и емблематичен балкон, на който за пръв път като брачен партньор и брачна половинка са се целунали принц Чарлз и принцеса Даяна. Техният наследник, принц Уилям, продължи тази традиция трийсет години по-късно, когато се омъжи за Кейт Мидълтън през 2011 г. 

Да, Бъкингамският замък без подозрение е впечатляващ. Но единствено изчакайте да видите тези 10 дворци, които сме ви показали в идната фотогалерия. Те са още по-луксозни от уютната вила на английското кралско семейство. 

Като да вземем за пример Забраненият град, ситуиран в центъра на Пекин, Китай, който е китайският имперски замък от династията Мин до края на династията Цин. Той е най-големият дворцов комплекс в света, с повече от 8700 стаи. В продължение на съвсем 500 години Забраненият град служи като дом на императорите и техните семейства, както и като параден и политически център на китайското държавно управление. Днес това е една от най-посещаваните туристически атракции на Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР