Бахмутското направление дава един от най-значимите резултати в борбата срещу

...
Бахмутското направление дава един от най-значимите резултати в борбата срещу
Коментари Харесай

Зеленски: Операцията в Бахмут е една от най-ефективните

Бахмутското направление дава един от най-значимите резултати в битката против окупаторите по време на цялата борба за Донбас. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в последното си послание, представено от " Укринформ ". 

" Окупаторът убива поради самия факт, че сме украинци. Само за думата за Украйна. За нашата фантазия за Украйна. За нашия живот - живота на украинците. Унищожаваме окупатора на всички места - на всички места, където това дава резултат за Украйна. Бахмут даде и дава един от най-големите резултати през тази война, през цялата борба за Донбас. И аз благодаря на всеки боец, който се бие в тази най-трудна зона. Който се бори за всички елементи на нашата страна, във всички направления ", сподели той.

Зеленски означи, че въпросът за по-нататъшната защита на Бахмут е станал главен въпрос на днешното съвещание на щаба и разискването на по-нататъшните дейности в посока Бахмут е траяло повече от час. По думите на президента щабът единомислещо е подкрепил защитата на града да продължи.

" Днес на съвещанието на щаба попитах непосредствено както командващия Хортица, военачалник Сирски, по този начин и главнокомандващия Залужни какво виждат за по-нататъшната отбранителна интервенция в региона на Бахмут. Или отдръпване, или продължение на отбраната и подсилване на града. И двамата генерали дадоха отговор: не се оттегляйте и подсилвайте. И това мнение беше единомислещо подкрепено от щаба. Няма други отзиви ", сподели президентът.

Както беше маркирано, президентът сподели на главнокомандващия да откри подобаващите сили за подкрепяне на военнослужещите в Бахмут.
 Русия е изгубила 5 пъти повече бойци в Бахмут от Украйна
Русия е изгубила 5 пъти повече бойци в Бахмут от Украйна

Усилията на Русия да превземе Бахмут доста са влошили потенциала й за спомагателни офанзиви

" Няма част от Украйна, за която може да се каже, че може да бъде изоставена. Няма украински окоп, в който устойчивостта и героизмът на нашите воини да бъдат подценени ", акцентира Зеленски.

Според представителя на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, украинските сили в Бахмут остават в града и държат отбраната.

Припомняме, че разузнаването на НАТО пресметна, че за всеки украински боец, погубен при отбраната на Бахмут, съветските сили са изгубили минимум петима. Въпреки удобното съответствие, те също споделиха, че Украйна търпи обилни загуби, защитавайки града. Украински публични лица неведнъж са твърдяли, че нанасят тежки загуби на Русия, до момента в който Москва се пробва да превземе Бахмут.

Институтът за проучване на войната също по този начин сподели, че напъните на Русия да превземе Бахмут доста са влошили потенциала й за спомагателни офанзиви.
 Топ украински генерали: Няма да отстъпваме от Бахмут
Топ украински генерали: Няма да отстъпваме от Бахмут

Украинските сили укрепват позициите си в опит да задържат града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР