Бъдете здрави и имайте кураж в лечението и диагностиката на

...
Бъдете здрави и имайте кураж в лечението и диагностиката на
Коментари Харесай

Проф. Бозов към здравните работници: Продължавайте да изпълнявате тази тежка мисия в името на опазване живота на пациента

Бъдете здрави и имайте кураж в лекуването и диагностиката на този камшик на съвремието - рака

На днешния празничен ден бих желал да благодаря на всички наши лекари, експерти по здравни грижи, на целия административен и механически личен състав и да им пожелая здраве, триумф и кураж в лекуването и диагностиката на този камшик на съвремието – раковите болести. Той е една доста тежка задача, която КОЦ-Бургас и през предходната година извърши с доста огромно себеотдаване от страна на нашия персонален състав. Поздравявам всички наши чиновници. Все по този начин да изпълнявате своята благородна задача – да отдавате сили и сила за здравето и живота на пациентите. А на пациентите ни поисквам от тук да си тръгнат здрави. Това сподели шефът на Комплексния онкологичен център в Бургас проф. Христо Бозов във връзка 7 април, когато честваме Световния ден на здравето.

КОЦ-Бургас дава отговор за Бургаска и Ямболска област и към 600 хиляди души могат да се лекуват в здравното заведение.

Проф. Бозов заяви и вест по отношение на разрастването на лечебния център. Както е известно, има план за построяването на нова 9-етажна постройка, където да се ситуира КОЦ. Търси се финансиране за реализацията. Това не би било допустимо без помощта на Общината и страната, сподели проф. Бозов. Предстои до нея да се построи още една постройка, в която ще бъде ситуиран ядрено-магнитен резонанс от най-голям клас.

„ Кандидатствали сме по една стратегия към Министерството на здравеопазването. Ако успеем да го получим, ще изградим тази дребна постройка със лични средства за към 410 хиляди лева без Данък добавена стойност. Проектът е пред довеждане докрай. Предстои да имаме две нови здания, които ще са на комфортно място - в ЦГЧ, където е и КОЦ-Бургас сега. Така на процедура целият Онкологичен център ще бъде основан на едно място, което ще е облекчение както за нашите чиновници, по този начин и за пациентите “, сподели шефът на КОЦ-Бургас.

Чисто архитектурен аспект това ще е най хубавите здания, въпреки и обвързвана с лекуване, 9 етажа, проекйтът е подготвен, доста е значимо да осигурим финансирането, тъй като градежът е доста сложен без поддръжка от пбщина и страна,. Второто което предсрои със лични средства на още една постройка, планираме в нея да се намира ямр, в този момент сме акндидатсвали по една стратегия към мз. Ако успеем да го получим, тази сграда за окколо 100 хиляди без ддс със лични средства, планът е пред звършан, надяваме се да стане, следва две здания и двете са на комфортно място – в цгч на бургас, там където са корпусите, в случай че успеем в близко бъдеще, на процедура целият коц ще бъде основан на едно място облекчение и за нашите пациенти и за всички чиновници.

Ръководството на лечебното заведение има желание за основаването и на център за лекуване на простатната жлеза. Освен лабораторни прегледи, в него ще се правят и характерни такива със специфичен ехограф, посредством който може да се направи биопсия, да се локализира мястото, където има карциномен развой и да се сложи бързо диагнозата. Така ще помогнем на мъжете над избрана възраст да се излекуват в точния момент и да живеят пълноценно “, изясни проф. Бозов.

По отношение на информативните акции, които лечебното заведение от време на време провежда, той изясни, че задачата е хората да са готови. Въпреки че диагнозата наподобява страшна, тя не е, тъй като в огромна степен е лечима, изключително в случай че се открие в точния момент, безапелационен е шефът на КОЦ.

В умозаключение сподели, че всяка седмица в сряда и петък се правят профилактични прегледи при доктор Иван Биволарски, който е шеф на отделението по здравна онкология. Те са от 15 ч. в 101 кабинет. Всеки, който има някакви недоволства, може да се обърне към експерта за консултация. Това е неговият зов, с цел да може да помогне на колкото се може повече хора.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР