Бъдещият министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху си осигури парламентарно мнозинство,

...
Бъдещият министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху си осигури парламентарно мнозинство,
Коментари Харесай

Нетаняху си осигури парламентарно мнозинство

Бъдещият министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху си обезпечи парламентарно болшинство, откакто неговата партия " Ликуд " реализира съглашение с ултраортодоксалната партия " Шас ", съобщава " Ройтерс ".

Дясното обединяване, предвождано от Нетаняху, спечели парламентарните избори, проведени на 1 ноември. Вотът беше петият подред в страната за по-малко от четири години.

Направихме още една стъпка към сформирането на дясно държавно управление, което ще работи в полза на всички жители на Израел, разгласи Нетаняху.

Въпреки че към момента не е подписано дефинитивно съдружно съглашение, договорката с " Шас "  гарантира на Нетаняху 64 места от общо 120-те места в Кнесета (израелския парламент).

В сходство с постигнатите договорености водачът на " Шас " Арие Дери ще управлява Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването през първата половина от мандата на държавното управление, а през втората половина ще бъде министър на финансите. Освен това Дери ще бъде вицепремиер през целия мандат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР