Бъдещи парамедици започна да обучава Медицинският университет в Пловдив. Те

...
Бъдещи парамедици започна да обучава Медицинският университет в Пловдив. Те
Коментари Харесай

Обучават парамедици в първия Тренировъчен ситуационен център у нас

Бъдещи парамедици стартира да образова Медицинският университет в Пловдив. Те учат актуалните международни трендове в образованието по незабавна медицина в първия у нас Медицински подготвителен симулационен център.

Лекция пред парамедиците през днешния ден изнася доктор Радосвета Митова-Уелс, която е програмен шеф по незабавна медицина на Тексаския университет в Ел Пасо, Съединени американски щати.

Курсът е двудневен. Бъдещите парамедици ще бъдат осведомени с най-важните и животоспасяващи дейности, които могат да приложат в една незабавна обстановка, изясни тя.

Тя работи като незабавен доктор в Съединени американски щати от 20 години и учител в Тексаския университет в Ел Пасо. „ Има редица универсални, протоколни образования, които ни оказват помощ да работим като взаимен екип - парамедици, сестри, студенти по медицина, лекари. Когато се образоваме по една единна система, ние можем в каквато и да било обстановка където и да било да реагираме по повсеместен метод по единна система, без да има потребност от спомагателни указания ", изясни тя.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР