Бъдещето вече е тук. Едни от най-големите градове в света

...
Бъдещето вече е тук. Едни от най-големите градове в света
Коментари Харесай

Храните в градовете на бъдещето! Виж какво ще ядем

Бъдещето към този момент е тук. Едни от най-големите градове в света към този момент измислят нови способи за изхранване на бързо растящото население.

Лабораторно основани пържоли и бургери от месо на растителна основа скоро ще изкушават върлите месоядци. Търсенето на месо и млечни артикули напълно скоро ще изведе на напред във времето високопротеинови други възможности, които не замърсяват съществено околната среда.

Все повече хора живеят в градовете, а това усилва потребността от храна. Това ще докара до взрив в производството на артикули от индустриализираното отглеждане на животни. Прогнозите са смели – същинското месо във типа, в който го познаваме през днешния ден, да изчезне в страните с високи приходи до 2050 година.

Буболечки и високопротеинови водорасли като спирулината ще са измежду водещите храни на бъдещето. Богати на протеини, насекомите към този момент са желана храна от редица милиардери. Рибите, отглеждана в дълбокоморски ферми или обширни градски халета, също ще се радват на огромна респект в огромните градове.

През 2050-та година популацията на Земята ще е 10 милиарда. Ето за какво е необходим скок от 50% в селскостопанското произвеждане, с цел да бъдат изхранени всички тези хора. Специалистите се сплотяват към концепцията калориите и животинските протеини да се понижат, за сметка на успеваемостта на селското стопанство и понижаване с една трета на пилеенето на храни.

Днес 80% от всички селскостопански земи са заети с пасища или на тях се отглеждат храни за животни. За отглеждането на животни се употребява 10% от международната чиста вода, като в същото време отделя метан и други газове, предизвикващи парников резултат, и предизвиква обезлесяване в огромни мащаби.

В устрема да сме положителни с животните, ще създадем вярната крачка към това да се оправим със международния апетит. В това се стреми и най-новата технология, която може фрапантно да понижи цената на така наречен култивирано месо, за сметка на такова, отгледано от кафези, взети от живи животни. Само след няколко години феновете на месото ще могат да избират сред обичайното месо, което включва страдалчество на животните, и месо без страдалчество на животните, което на 100% % прилича структурата, усета и външния тип на месото.

Най-смелите фантазии на клетъчното селско стопанство е да се създават още яйца, мляко и риба без животинско присъединяване. Храната на бъдещето ще се съхранява и транспортира елементарно. Тя ще обезпечи висококачествени артикули за всички региони, които досега безусловно няма с какво да оцеляват.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР