Бъдещето на Македония и Гърция трябва да бъде във фокуса

...
Бъдещето на Македония и Гърция трябва да бъде във фокуса
Коментари Харесай

Заев и Кодзияс: Бъдещето ни иска лидерски решения


Бъдещето на Македония и Гърция би трябвало да бъде във фокуса на договарянията на двете страни при разрешаването на разногласието за името.

Това сподели македонският министър председател Зоран Заев по време на срещата с гръцкия външен министър Никос Кодзияс в постройката на държавното управление в Скопие.

"Трябва да сме решителни, да вършим крачки, които ни водят към разрешаването на единствения открит въпрос сред двете страни. Убеден съм, че сходен метод ще докара до решение, което ще даде задоволително допустими причини както на институциите в двете страни, по този начин и на опозицията, че това е почтено и за Република Македония и за Република Гърция", сподели още Заев. Той дефинира като "значима днешната среща в диалозите за казуса, който има Гърция с конституционно име на Република Македония".

"Трябва да усъвършенстваме двустранните ни връзки. Да ги създадем още по-добри откакто решим казуса, тъй като жителите и в двете страни, нашите другари в Европейски Съюз, интернационалната общественост, чакат решение на този въпрос", сподели още Зоран Заев.

"Настоящето и бъдещето търсят отговорност при разрешаването на откритите въпроси... Гърция като страна-членка на НАТО и Европейски Съюз, с най-старата традиция в демокрацията в района, носи огромна отговорност при разрешаването на този въпрос. Трябва да намерим допустим компромис и за двете страни", сподели от своя страна посланик №1 на Гърция Никос кодзияс. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР