Бъдещето на Лионел Меси в Пари Сен Жермен е под

...
Бъдещето на Лионел Меси в Пари Сен Жермен е под
Коментари Харесай

Във Франция: Интер Маями ухажва Меси

Бъдещето на Лионел Меси в Пари Сен Жермен е под сериозна въпросителна след отпадането на отбора в осминафиналите на Шампионската лига.

Договорът на аржентинския талант изтича през лятото, а към момента няма договаряния сред него и клубното управление за удължение. Според авторитетното френско издание „ Екип “, Меси към този момент е съществена цел на американския първокласен Интер Маями, чийто съсобственик е някогашната звезда на Манчестър Юнайтед – Дейвид Бекъм.

„ Меси се трансформира в приоритет за Хорхе Мас – мажоритарния необут на Интер Маями. Всъщност първите полемики сред Интер и Лео са от юни 2021 година Ръководството на американския клуб прекара доста време със фамилията на Меси по време на международното състезание в Катар “, пишат във Франция.

Междувременно комисарят на американската Мейджър Лийг Сокър – Дон Гарбър, акцентира, че клубовете оттатък Океана имат гъвкавостта да търсят нови формули за увещание и привличане на суперзвезди.

„ Знаем какво се случва на международния пазар в днешно време. Кристиано Роналдо печели по 100 млн. $ на година. Пазарът експлоадира по метод, който не сме си и представяли. За да притеглим Меси, би трябвало да структурираме договорката по този начин, че тя да се вмества в упованията на неговото семейство. Какви тъкмо са те? На този стадий нямаме изясненост по въпроса “, разяснява Гарбър пред The Athletic.

В момента най-скъпоплатен в МЛС е Лоренцо Инсиние. Италианецът печели по 14 млн. $ на година в Торонто. За да си обезпечи услугите на Меси, Интер Маями евентуално ще би трябвало да му предложи недвижимо имущество към клубния стадион, както и спомагателни спонсорски договори.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР