Бъдещето на Германия може да бъде свързано само с единна

...
Бъдещето на Германия може да бъде свързано само с единна
Коментари Харесай

Хайко Маас: Обединението на Германия е неразривно свързано с единството на Европа

Бъдещето на Германия може да бъде обвързвано единствено с единна Европа, съобщи външният министър на страната Хайко Маас в публикация по случай днешния народен празник - Деня на немското единение, съобщи ТАСС.

"Единството на Германия и европейското единство бяха и си остават неразривно свързани ", отбелязва министърът в публикацията, оповестена на уеб страницата на министерството.. Той споделя за всеобщите демонстрации в някогашната Германска демократична република, за "стремежа към независимост " в Централна и Източна Европа, само че акцентира, че "и без доверието на европейските сътрудници, Съединени американски щати и тогавашното управление на Съветския съюз към мирна, европейска Германия обединяването би било невероятно от политическа позиция ".

"Затова нашата признателност за немското единение постоянно ще е неразривно обвързвана с твърда увереност, че бъдещето на Германия е допустимо единствено в една същински единна Европа ", показва Маас. "Това е единственият и финален отговор на "германския въпрос ", непрекъснато будел паники в Европа през последното столетие ", прибавя първият посланик на страната.

Трийсет години след обединяването има "промяна в провокациите ", отбелязва министърът и цитира измежду тях усилването на позициите на десните популисти, спора сред Съединени американски щати и Китай, разпространяването на дезинформация, като акцентира, че коронавирусната пандемия е изострила тези проблеми още повече.

Маас показва, че още преди приключването на немското председателство на Европейски Съюз Германия счита да провежда конференция за бъдещето на Европа.

Ние германците знаем какъв брой мъчно е постигането на единство, само че знаем също, че всяко изпитание е от голяма важност. Затова през днешния ден се разгласяваме за единение на Европа със същата пристрастеност, с каквато преди 30 години се обявихме за немското единение, заключава той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР