Бъдещето на ДДС и най-новите тенденции в сферата на дигиталната

...
Бъдещето на ДДС и най-новите тенденции в сферата на дигиталната
Коментари Харесай

Над 250 регистрирани за Втората годишна конференция на Международната данъчна асоциация в България

Бъдещето на Данък добавена стойност и най-новите трендове в областта на цифровата стопанска система ще са водещите тематики в идното второ издание на профилирания интернационален конгрес на юристите във финансовото право. Събитието, което ще се организира на 8 и 9 ноември в Аулата на СУ „ Св. Климент Охридски “, към този момент притегли интереса на повече от 250 души, които ще имат опцията да чуят експертното мнение на представители на Европейската комисия, Организацията за икономическо сътрудничество и раз и реномирани образователни заведения от цяла Европа по отношение на настоящото положение на бранша на налог добавена стойност.
 Международно приети специалисти в данъчното право ще са лектори на конференцията IFA`2018
Първият ден на конференцията ще стартира с презентация на най-новите планове и оферти на Европейската комисия в региона на Данък добавена стойност, показани от Агустин Мигез-Перез, чиновник в Генерална дирекция „ Данъчно облагане и митнически съюз “ на Европейска комисия, и ще продължи с забавен разбор на електронната търговия и окончателната система на Данък добавена стойност от проф. Мари Ламанш, професор по интернационално и европейско данъчно право в Института за европейски проучвания.

Акцент в следобедната стратегия на конференцията ще бъде презентацията на Георги Симеонов, шеф „ Данъци “ в Делойт България на тематика „ Неотложните ремонти в Директивата за Данък добавена стойност и тяхното отражение в България “, последвана от подробен разбор на опциите на модерните технологии във връзка със събирането на Данък добавена стойност и предварителната защита на Данък добавена стойност измами, показан от Рик Франке, данъчен съветник в Taxtura Tax & Legal.

Първият ден на Втората конференция на Международната данъчна асоциация в България ще приключи с резюме на въздействието на решенията на Съда на Европейски Съюз върху българското право по повод корекциите на начислен Данък добавена стойност и употребен данъчен заем в правосъдната процедура. Темата ще бъде показана от арбитър Мадлен Петрова от Върховния административен съд.

Организатор на събитието е IFA България – съдружие, учредено през 2012 година и прието от IFA - Международната данъчна асоциация, през 2014 година. В българската организация членуват към този момент над 60 корпоративни и самостоятелни експерти, измежду които преподаватели, съдии, инспектори и счетоводители (одиторски и счетоводни кантори), данъчни консултанти, юристи и адвокатски адвокатски фирми.

Основни спонсори на Втората конференция на IFA в България са DELOITTE и VIVACOM. Събитието се осъществя с поддръжката на IFA Bulgaria, ЮФ на СУ „ Св. Климент Охридски “, Lenz & Staehelin, Димитров, Петров и Ко, Адвокатско сдружение „ Йорданова, Ризова и съдружници “, Savov & Partners, Taxture, euVAT ONLINE, Chronika и Devin.

Медийни сътрудници на събитието са b2bmedia, ICT Media, Ciela Norma и OFFNews. Цялостното информационно обслужване е поверено на организация за интегрирани маркетингови връзки 3CON.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР