Бъдещето на "Боинг" зависи от модела 737 Max и най-вече

...
Бъдещето на "Боинг" зависи от модела 737 Max и най-вече
Коментари Харесай

Боинг отчаяно се нуждае да върне 737 Max във въздуха, но това трудно ще стане

Бъдещето на "Боинг " зависи от модела 737 Max и най-много той да лети още веднъж. Но към този момент всички самолети от този модел остават заземени и чакат международните авиационни регулатори да одобрят софтуерно решение, което ще ги направи по-безопасни за полети, осведоми CNN.

Засега обаче няма изгледи 737 Max да лети още веднъж скоро. Експерти се съмняват, че световните регулатори ще работят в съгласие, с цел да одобрят решението за полет на 737 Max. Световните авиационни управляващи изгубиха доверие във Федералната авиационна администрация (ФАА) на Съединени американски щати. Досега не е имало липса на такова, само че този път нещата са разнообразни. Това ще рече, че ще е належащо възобновяване на изгубеното доверие както към Боинг, по този начин и към специалистите. Американският производител може да се сблъска с много усложнения в опита си да получи още веднъж позволение за хвърчене със заземения си модел.

Сериозността на казуса за американската компания идва от обстоятелството, че моделът 737 Макс е най-продаваният аероплан на Боинг. Поръчките за тях са 5000, а облагата на Боинг се е намалила с 21% през последното тримесечие, поради прекъсването на 737 Max. "Боинг " към този момент е похарчил минимум 1 милиарда $, с цел да в профил проблемите в софтуера. Залозите не биха могли да бъдат по-високи за компанията, най-големият експортьор на Америка.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР