Бъдещето на българските ВВС не е МиГ-29, но в момента

...
Бъдещето на българските ВВС не е МиГ-29, но в момента
Коментари Харесай

Константин Попов: В момента ВВС се нуждае от МиГ-29

Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията по защита към Народно събрание и някогашен пълководец на Военновъздушни сили Константин Попов.
В момента протичат планове за поддръжка на руските изтребители на въоръжение МиГ-29 и Су-25, като за това са отделени 128 млн. лева По думите на Константин Попов, задачата е да се обезпечи бойна дарба на изтребителите на въоръжение сега до закупуването на нови.

Това са едни потвърдени самолети, които имат качества, само че не можем да разчитаме на тях за приблизително и далечно бъдеще. Бъдещето на българските Военновъздушни сили не е МиГ-29, само че сега не можем без тях, показва Попов.

Трябва да се употребяват всички качества на българската военна промишленост, само че и тя би трябвало да постави старания да взе участие. Така Константин Попов разяснява настояването на „ Авионамс “ да поддържа щурмовиците Су-25. Той добави, че ремонтът на бойните изтребители МиГ-29 би трябвало да се прави с изискването, че модернизацията на авиацията ще се извърши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР