Бъдещето на антируските санкции ще стане известно след личната среща

...
Бъдещето на антируските санкции ще стане известно след личната среща
Коментари Харесай

Forbes: Американските инвеститори няма да напуснат Русия, дори санкциите да не бъдат отменени никога

Бъдещето на антируските наказания ще стане известно след персоналната среща на Владимир Путин с Доналд Тръмп, смята коментаторът от Forbes Кенет Рапоза. Според него, американските вложители и капиталови банки са подготвени де работят с Русия даже в случай че тези ограничаващи ограничения работят вечно, защото това посочило допитване на CNN измежду 500 вложителя и ръководители на предприятия Според Рапоза, резултатите от това допитване „ приказват много”. Той познал, тъй като глобите не престават трета година, само че не безпокоят пазара. Мениджър от огромна американска капиталова банка, работеща в Русия, декларирал: „ Политиката не ни вълнува. Забравете за глобите. Нас ни вълнуват други неща.”

Върхушката във Вашингтон обаче това я вълнува извънредно доста. Тръмп е заставен да се дистанцира от Путин. Всяка стъпка, ориентирана към понижаване на глобите, ще бъде възприета като доказателство за „ сговор” на шефа на Белия дом с Кремъл.

Затова Тръмп е заставен да повтаря до погнуса на позицията на Вашингтон, че Русия „ би трябвало да понесе отговорността” за своите дейности в Крим и в Източна Украйна и че глобите ще останат в действие, до момента в който Москва не извърши изискванията на Минското съглашение.

Лондонски вложител изразил пред Рапоза мнение, че има признаци за „ понижаване на напрежението” и то най-вероятно ще пристигна откъм френския президент Емануел Макрон. През април долната палата на Народното събрание приела резолюция за анулация на глобите. Тя няма наложителна мощ, само че демонстрира накъде духа вятъра, написа Рапоза.

Защо точно Макрон и Франция? Освен Турция, втори съдружник на Русия в Близкия Изток е Иран, който на собствен ред е значим за Париж: френският нефтен колос Total влага там големи суми, откогато Обама анулира глобите срещу Техеран.

Според Рапоза, на Макрон не му трябват неприятности с Иран и е обикновено той да заеме позицията на Русия. Ако френският водач убеди Москва, то съществува възможност сирийският президент Башар Асад „ може да бъде помолен да си отиде и да се получи промяна на режима с благословията, въпреки и не напълно откровена, на Вашингтон и Кремъл, твърди Рапоза.

„ Неочаквано Русия ще престане да бъде изверг. Санкциите скоро ще бъдат снети, защото всички ще схванат, че даже Русия да не изпрати нито един патрон и хляб самун в Донецк, че Минските съглашения ще бъдат провалени, до момента в който Киев не утвърди провеждането на избори в Донбас” – смята колумнистът на Forbes.

Предположението, че глобите могат да останат в действие вечно, не вълнува Уолтстрийт. Американските вложители и капиталови банки ще продължат да вършат бизнес с руснаците, тъй като „ макар политическите опасности, Русия е добър пазар”, обобщава Кенет Рапоза.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР