Бъдещето е на електрическите превозни средства, едва ли вече някой

...
Бъдещето е на електрическите превозни средства, едва ли вече някой
Коментари Харесай

Какви електромобили ще видим на Автомобилен салон София 2022

Бъдещето е на електрическите транспортни средства, надали към този момент някой се съмнява в това. Въпрос единствено на време е всички нови коли да минат на ток. Те се движат с нулеви нездравословни излъчвания и способстват за по-чистия въздух в обитаемоте места. У нас електрически коли към този момент могат да паркират гратис в „ Синя” и „ Зелена “ зони на огромните градове и за тях не се дължи годишен налог. С това се изчерпват тласъците за притежателите на електрически коли и България остава една от единствено петте страни в Европейски Съюз, където няма в допълнение подкрепяне при закупуване на ново екологично транспортно средство. Затова у нас и автопаркът е един от най-старите в Европа, с всички последици за положението на околната среда и за сигурността по пътищата. Въпреки това, въпреки и постепенно, регистрациите на електрически коли порастват, а с тях и броят на зарядните станции.
BMW i4 M50  Какви електрически автомобили ще забележим на

На авто салон София 2022 от 3 до 12 юни съвсем всички марки ще показват най-малко по един електрически модел. Представителите на автомобилните производители ще покажат необятен набор от коли, задвижвани напълно от ток. Голяма част от министър председателите са с над 400 км пробег, което значи, че умерено могат да изминат разстояние от столицата до Черно или Бяло море без в допълнение зареждане. Други пък се ориентират най-вече към градските направления, имат по-малък самостоятелен пробег и са компактни по мярка. Нарастващият интерес към кросоувърите подтиква производителите да вадят електрически SUV, каквито също ще забележим на автосалона. За голяма наслада ще има и спортни модели на ток, които потвърждават, че електрическите коли могат да бъдат по едно и също време бързи, вълнуващи и екологични.
Dacia SPRING  Какви електрически автомобили ще забележим на

На тазгодишния автосалон в София отпред ще дефилират електрически коли с влиятелни награди. Hyundai IONIQ 5 бе определен за „ Световен автомобил на 2022 година”, а брат му - Kia EV6 завоюва наградата „ Автомобил на годината за Европа 2022”. И двата модела разполагат с едни от най-големите акумулатори, което им обезпечава самостоятелен пробег от над 528 км, както и опция за скоростно зареждане - от 10 до 80% единствено за 18 минути. Неотдавна пък Skoda ENYAQ iV беше определена за „ Електромобил на 2022 година” у нас от публицистите, членове на „ Прес-Авто Клуб България”. За първи път в България ще бъде показана и новата Skoda ENYAQ Coupe iV със състезателен дизайн. Най-голямата батерия с потенциал 82 кВтч разрешава впечатляващ самостоятелен пробег на ток до 545 км. Сред моделите с благоприятни условия над 500 км се подреждат и новите кросоувъри Audi Q4 e-tron, както и Volkswagen ID.4 и ID.5 GTX и също ще бъдат изложени на автосалона.
Honda e  Какви електрически автомобили ще забележим на

За първи път посетителите на ревюто ще видят напълно новия електрически кросоувър Renault Megane E-TECH Electric, който притегля с атрактивен дизайн на каросерията и огромен 12-инчов сензорен мултимедиен екран. С батерията с потенциал 60 кВч, моделът има самостоятелен пробег до 470 км. На щанда на Renault ще бъде изложено и второто потомство на най-продавания електрически автомобил на Стария континент - Zoe.
Kia EV6  Какви електрически автомобили ще забележим на

Също за първи път пред родна аудитория ще дебютират електрическите братовчеди от Япония – първият електрически автомобил на Toyota, наименуван bZ4X и първото Subaru на ток, носещо името Solterra. Литиево-йонната акумулаторна батерия с потенциал от 71,4 кВтч може да обезпечи самостоятелен пробег от над 500 км. На бързозарядна станция с мощ 150 кВт, 80% от заряда може да бъде възобновен за към 30 минути.
Renault Megane E-TECH Electric  Какви електрически автомобили ще забележим на

Очаква се голям интерес на автосалона да провокират първокласните електрически автомобили, които по традиция идват от немските премиум марки, както и от Швеция. За феновете на изтънчения скандинавски разкош Volvo ще покаже два разновидността на електрически SUV - XC40 Recharge и C40 Recharge. Докато първото е конструирано въз основата на познатото ни към този момент XC40, то новото C40 Recharge изпъква с нова форма на каросерията с съвременна спортна визия, друга от всичко предлагано от Volvo досега. Задницата се отличава с впечатляващ дизайн на купе, а в предната част изпъкват тънките светлини с най-съвременна пикселна технология. Новото Volvo C40 Recharge се задвижва от два електромотора - един в предната и един в задната ос, със систематична мощ от 408 к.с. С едно зареждане кросоувърът може да измине над 430 км по цикъла WLTP.
Skoda Enyaq Coupe iV  Какви електрически автомобили ще забележим на

Нов електрически кросоувър EQB ще покаже Mercedes-Benz, който е опция на модела GLB. Най-скъпите и първокласни електрически коли ще бъдат Audi e-tron Sportback, BMW iX и Mercedes-Benz EQS. При тях постоянно цената доближава и надминава четвърт милион лв., само че пък за сметка на това бъдещите им притежатели ще получат първокачествен разкош, екологично напредване и превъзходна динамичност.
Toyota bZ4X  Какви електрически автомобили ще забележим на

Безспорно най-спортните и първокласни модели на ревюто ще бъдат напълно новото BMW i4, новият Mustang Mach-E GT и Audi RS e-tron GT. Тези електрически спортисти спринтират от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди и доближават оптималната скорост над 200 км/ч. Почитателите на английския финес, разкош и експедитивност ще видят и актуализирания Jaguar I-PACE в извънредната версия Black Edition.
Volkswagen ID.5 GTX  Какви електрически автомобили ще забележим на

Освен да бъдат бързи, първокласни, огромни и скъпи, актуалните електрически коли могат да бъдат дребни, маневрени и най-важното - налични. В това ще се убедят посетителите на автосалона, които търсят най-вече градски модел на ток и не биха дали цяло положение с цел да бъдат екологични. За благополучие и за тях се предлага огромно многообразие от електрически автомобили, като несъмнено най-достъпният модел на ток е новата Dacia Spring със стартова цена от 36 700 лв.. Това е характерен градски автомобил с компактни външни размери, само че с учудващо необятен интериор и относително огромен багажник с размер от 300 литра. Батерията е с потенциал 27,4 кВтч, с силата от която се изминават до 234 км.
Volvo C40 and XC40 Recharge  Какви електрически автомобили ще забележим на

На щанда на „ София Франс Ауто”, формален представител на марките Peugeot, Citroen, Opel и DS Automobiles, посетителите ще имат опция да видят едни от най-рационалните електрически коли. При Peugeot това са e-208 и e-2008, от Citroen - авангардният хечбек е-C4, а на щанда на Opel ще блеснат новите електрически Mokka-e и Corsa-e. Луксозната марка DS Automobiles ще покаже електрическия кросоувър DS 3 Crossback E-Tense. Градските електрически автомобили се отличават с дребни размери, само че за сметка на това са маневрени и пленяват с обаятелен дизайн. Новите мъници на ток - Honda e, Fiat 500 Electric и MINI Cooper SE несъмнено ще завоюват сърцата на посетителите с атрактивен външен тип, съвременен интериор и новаторски технологии. Mazda пък ще покаже градския кросоувър MX-30 с обсег до 265 км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР