Бадемово, соево, кокосово, обезмаслено или пълномаслено мляко? Американските магазини предлагат

...
Бадемово, соево, кокосово, обезмаслено или пълномаслено мляко? Американските магазини предлагат
Коментари Харесай

Ще стане ли овесът кралят на растителните млека?

Бадемово, соево, кокосово, обезмаслено или пълномаслено мляко? Американските магазини оферират главозамайващ избор от млека, само че един нов артикул търпи невиждан напредък в търсенето и бързо се трансформира във любимец за веганите: овесеното мляко.

Пазарът на овесено мляко на процедура не съществуваше преди пет години, само че за 12-те месеца до април 2019 година приходите от продажбата на млечно-кремообразната напитка доближиха 222 % нарастване, съгласно данни на „ The Good Food Institute ”.

През последните месеци „ Starbucks ” и американските колоси в производството на млечни артикули „ Chobani ” и „ Nesquik ” започнаха да оферират овесено мляко, известно с питателните си качества и екологични изгоди.

“Изглежда, че към овесеното мляко има шумотевица, изключително в Съединени американски щати, които не са налице при други млечни артикули на растителна основа ”, съобщи за Агенция Франс Прес Анди Койн, експерт по храните в изследователската компания „ GlobalData ”.

Шведският международен водач „ Oatly ” навлезе на пазара на Съединени американски щати през 2016 година, като първо предложи овесено мляко в кафенетата като добавка за капучино и лате.

“(Това) беше доста интелигентна част от маркетинговата тактика на „ Oatly ”, сподели Койн. „ Превърна се във феномен и от уста на уста известността на овесеното мляко набъбна “.

Продажбите на овесено мляко съставляват малко над един % от продажбите на бадемово мляко в Съединените щати, сочат данните, събрани от „ The Good Food Institute ”. Но фирмите за произвеждане на овесено мляко чакат техният артикул бързо да навакса, заявявайки, че има преимущество пред съперниците, когато става въпрос за усет.

“Бадемовото мляко е ужасно, само че има усет на бадем ”, споделя Питър Труби, основен маркетингов шеф в „ Elmhurst ”, американски производител на овесени млека.

“А какво ще стане, в случай че не желаете бадемов усет в кафето си и просто търсите нещо кремообразно, което да върви с кафето ви и няма да „ заглуши ” ароматността му? ” разяснява той.

Докато овесът има доста безпристрастен усет и таман за това „ Oatly ” съумя да нарежда овесеното мляко като артикул от висок клас, като първо го откри на пазара на кафе. Сега то е по рафтовете във всички супермаркети.

Ползи за околната среда

За Майк Месершмит, президент на „ Oatly ” за Северна Америка, с изключение на с усета, овесеното мляко има две други преимущества, които хармонират добре с възхода на веганството.

Първо, питателните му свойства: има ниско наличие на калории, има доста фибри, има повече протеини от други зърнени култури и за разлика от соята или бадемите е известно, че предизвиква малко алергии.

Производството на краве и бадемово мляко изисква надлежно към 15 и 8 пъти повече от нужното количество вода за производството на овесено мляко, демонстрира изследване, оповестено в списание „ Science ” през 2018 година

“Ползите за околната среда се трансформират във значим за продажбите факт и това е нещо, което явно импонира на потребителите ”, съобщи той.

„ Oatly ” изпраща част от индустриалните боклуци във ферми за гъби, с цел да бъдат употребявани в почвата, до момента в който „ Elmhurst ” твърди, че не създава съвсем никакви останки.

Овесеното мляко има друго главно преимущество пред съперниците си: индустриалните разноски, които са с към една трета по-малко от тези за произвеждане на бадемово мляко.

„ Oatly ” отвори първата си американска фабрика в Ню Джърси през 2019 година и се готви да открие друга в Огден, щата Юта, това лято. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР