Бабината бобена яхния от едно време винаги намира място в

...
Бабината бобена яхния от едно време винаги намира място в
Коментари Харесай

Боб яхнията на баба

Бабината бобена яхния от едно време постоянно намира място в бележника с предписания

Необходими Продукти

● фасул - 2 ч.ч.
● моркови - 1 огромен
● лук - 1 огромна глава
● чесън - 4 скилидки
● олио - 1/2 ч.ч.
● червен пипер - 2 ч.л.
● джоджен - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● домати - 2 бр. по - меки

Начин на подготвяне

Накисваме боба в студена вода за няколко часа /или от предната вечер/. Излейте водата, където се е киснал, налейте друга и го сложете на котлона да заври.

След като заври, изхвърлете тази вода и налейте нова, толкоз че да покрие боба с един пръст и слагаме още веднъж на котлона. Не слагайте сол!

Почистете и нарежете на дребно лука и морковите и прибавете половината от тях към врящия фасул.

Добавете и скилидките чесън цели, джоджена, както и половината олио. Оставяме боба да ври на междинна степен /4-5/ до сваряване. При мен това беше 1 ч и 30 мин., само че това зависи от сорта фасул.

След като бобът е съвсем подготвен, прибавяме измитите, обелени и нарязани на ситно доматки /може да употребявате и домати консерва - към 150-200 мл/. Слагаме и солта.

След като бобът е сварен му вършим и запръжката. В тиган изсипваме останалото олио, откакто загрее прибавяме и останалата половина от нарязаните лук и морков.

Запържваме за към 5 минутки и прибавяме 2 ч.л. червен пипер, като запържаме и него за 30-тина секунди. Получената запръжка прибавяме при боба и оставяме да ври 1-2 минутки. Махаме от котлона и затваряме фасул яхнията с похлупак.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР