БАБХ установи птичи грип в старозагорско, унищожават 12 000 птициВирусът

...
БАБХ установи птичи грип в старозагорско, унищожават 12 000 птициВирусът
Коментари Харесай

БАБХ установи птичи грип в старозагорско, унищожават 12 000 птици

БАБХ откри птичи грип в старозагорско, унищожават 12 000 птици

Вирусът е открит в промишлен обект за развъждане на кокошки носачки в село Еленино.

Предстои умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обектите и неутрализиране на труповете под формален контрол и по метод, недопускащ разпространение на заболяването. В животновъдния обект се отглеждат към 12 000 кокошки носачки, съобщи Нова тв.

Около засегнатия животновъден обект са избрани: 3-километрова защитна зона, в която попадат обитаемоте места от община Стара Загора – селата Еленино и Християново; и 10-км зона – общ. Стара Загора – гр. Стара Загора, с. Могила, с. Малко Кадиево, с. Маджерито, с. Загоре, с. Памукчии, с. Бъдеще, с. Петрово, с. Калояновец, с. Арнаутито, с. Ракитница, с. Кирилово, с. Богомилово, с. Лясково, с. Малка Верея.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижвания на домашни и други птици, странични скотски артикули добити от тях, фураж за птици, и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой.

БАБХ припомня, че птичето месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на Инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве при съблюдаване на хигиеничните правила за обработка на храни в семейството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР