Баба Златка К., чието семейство живее в градчето Гемеринг, близо

...
Баба Златка К., чието семейство живее в градчето Гемеринг, близо
Коментари Харесай

Баба Златка извади водно пистолетче и централната гара в Мюнхен почерня от полиция

Баба Златка К., чието семейство живее в градчето Гемеринг, покрай Мюнхен, провокира огромна акция на полицията на централната гара на баварската столица с воден револвер. Българката била с двете си внучета и две други деца и пътувала в градската железница. Малкия й внук Християн (на 3 години) изискал да му даде бонбон и баба Златка бързо отворила чантата си в търсене на лакомството. При това тя извадила водния револвер на детето и това се оказало съдбовна неточност. Покрай последните терористични офанзиви и по-специално тази в търговски център на Мюнхен, локалната полиция, както и жителите на града, са изключително чувствителни, когато видят оръжие на обществено място.

Именно затова бдителни пасажери незабавно съобщили за видяното където би трябвало – по специфичната връзка с машиниста, който незабавно повикал полиция. На идната станция – централната гара на Мюнхен – чакал полицейски екип, подготвен на всичко – въпреки всичко известието било задоволително обезпокоително – „ Жена с огнестрелно оръжие в железницата “. В интерес на истината водното пистолетче изглеждало напълно като същинско.

Това съобщи малко по-късно говорителката на локалната полиция Петра Видман, представена от в. „ Билд “. И по този начин, баба Златка била задържана, а оръжието – иззето.

Жената била отведена в близкия полицейски сектор дружно с четирите деца. „ Много се уплаших – споделя тя – Навсякъде имаше полиция, всички бяха въоръжени “. Градската железница била блокирана за към 20 минути.

Българката била принудена за заплати 100 евро залог за „ носене на оръжие, което наподобява на същинско “. Местната полиция приканва жителите да заобикалят да носят сходни „ играчки “, тъй като въпреки и да не са същински, те провокират суматоха в обществото.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР