Баба Цонка от Съединение навърши 102 г. вчера. Тя е

...
Баба Цонка от Съединение навърши 102 г. вчера. Тя е
Коментари Харесай

Баба Цонка навъртя 102 години на домашно винце и ракийка

Баба Цонка от Съединение навърши 102 година през вчерашния ден. Тя е най-възрастната жителка на града, а баба Пена Пашова от село Драгомир - най-възрастната жителка на община Съединение със своите 103 години, оповестява " Марица ".

Баба Цонка има две дъщери, шестима внуци и двама правнуци. Дъщерята Гинка Александрова е доктор кардиолог в София, а другата - Милка Милкова, здравна сестра в Пловдив. Синът Петър Йочков е аграрни производител. И тази година околните на столетничката проведоха празненството за рожденичката. От известно време баба Цонка живее при щерка си Мария в Пловдив, защото преди време счупила двата си крайници.
Възрастната жена обаче е привързана към Съединение и постоянно се връща там, с цел да чества с околните огромните християнски празници. Тя е с избистрен разум и е мощно вярваща. Споделя, че Бог я е дарил да има здрави ръце, с които се е трудила през целия си живот, а домът и през днешния ден е дом за наслада - с доста зеленина, цветя и зеленчуци. Храни се най-вече със супи, плодове, зеленчуци и ядки. Пийва си и домашно приготвени вино и ракийка.

Първи през вчерашния ден поздравиха баба Цонка младите възрожденци от НУ “Любен Каравелов “ в Съединение, водени от директорката Величка Кирова. Тя пък ги почерпи със сладкиши и благодари за вниманието. Много се радва, че нейният рожден ден съответствува с този на Григор Димитров, и му пожелава нейното дългоденствие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР