Б ури нанесоха щети в страната. Над 80 сигнала в

...
Б ури нанесоха щети в страната. Над 80 сигнала в
Коментари Харесай

Бури нанесоха сериозни щети, има условия за градушки

Б ури нанесоха вреди в страната. Над 80 сигнала в четвъртък вечер в Пловдив за паднали дървета, скъсани кабели, изхвърчали табели и ламарини от покриви. Щети има по доста коли, паркирани на разнообразни улици. Върху тях са паднали дървета и огромни клони. За благополучие няма потърпевши хора, осведомят от.

Цяла нощ пожарникари и общински чиновници са отстранявали провали в града,

има данни за отнесени покриви, строителни структури, рекламни уреди. Броят на сигналите непрестанно пораства, има и такива за затиснати коли. Над 10 коли са затиснати от паднали клони и повалени дървета. На ул. „ Ибър” също са паднали дървета и са затиснали коли. Живущи в региона споделят, че бурята е била страшна.

В няколко обитаеми места край Пловдив е паднала градушка, спрял е и токът за малко.



Сериозни вреди след вчерашните градушки и в Червен бряг.

Огромни ледени парчета, някои даже по-големи от яйце, изпочупиха покриви, изолации и коли. Десетки фенове от града изпратиха фотоси и фрагменти в „ Моята новина”. Сградата на общината също е с потрошени прозорци. Съсипани са градини и лозя.

"Събираме комисията по бедствия и повреди, с цел да оценим вредите. Успяхме да осигурим проходимост на пътищата, тъй като имаше паднали дървета. Това, което видяхме след страхотната градушка, която беше доста тежка, беше, че всички здания, без изключение, имат вреди. Повреди по покривни структури, счупени стъкла, шокът беше огромен ", описа кметът на града Цветан Тодоров.

Той показа, че ледените парчета са били извънредно огромни, а бурята е траяла към 30 минути.

И в Разград през цялата нощ екипи на пожарната работа и общинското дружество

"Паркстрой " работиха за премахване следствията от мощната стихия, съпроводена с дъжд, оповестиха от общинската администрация, представени от Българска телеграфна агенция.

Повече от 30 сигнала са получени в общината за произшествия в резултат на бурята, разразила се през нощта. Преобладаващата част са за паднали дървета и огромни клони. До среднощ множеството от тях, които са в сектори с интензивно придвижване, са отстранени. В региона на регионалния град мъчно пристъпен поради наводненото шосе остава единствено един пътен сектор - по пътя за местността Пчелина, след комплекс "Делфина ". Осъществена е и връзка с електроснабдителното сдружение по отношение на няколко случая на увиснали жици наоколо до жилищни или публични здания. Подобен сигнал е имало и за региона на болничното заведение.

От мощната стихия и дъжда е нарушена пътната настилка на две места на кръстовището сред улиците "Велес " и "Странджа ". Там водният поток е повлякъл асфалт в два сектора. Като в началото подхванати ограничения местата са обозначени и обезопасени, с цел да бъдат забележими за пътуващите в тъмните елементи на денонощието и да не основават заплаха за придвижването им.
Отстраняването на следствията от бурята в Разград ще продължи и денем, допълват от общината.

Каква е прогнозата за през днешния ден?

Днес на доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан, в Западна и Централна България краткотрайно мощен, северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 27 и 32 градуса.

Черно море

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания от дъжд и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 20-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Планините

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

Почивните дни

През почивните дни ще доминира слънчево време, към и след обяд с развиване на купеста, над планинските региони, а в събота и над североизточните - и купесто-дъждовна облачност. На обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. В събота ще бъде хладно за началото на юли с оптимални температури в множеството региони под 30 градуса, в неделя ще е малко по-топло.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР