Азиатските акции продължиха глобалния ръст на борсите днес, след като

...
Азиатските акции продължиха глобалния ръст на борсите днес, след като
Коментари Харесай

Глобалният ръст при акциите продължава, петролът поевтинява

Азиатските акции продължиха световния растеж на тържищата през днешния ден, откакто мощните корпоративни резултати и предстоящото обновяване на съветските газови доставки за Европа усъвършенстваха пазарните настройки и понижиха опасенията от криза.

Доларът се търгува покрай двуседмични дъна.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI отчиташе покачване от 1.1% по-рано през днешния ден, откакто главните показатели в Австралия, Южна Корея и Хонконг набъбнаха с 1.5, 1.1 и 1.5, респективно..

Японският Nikkei скочи с 2.1%.

Фючърсите на щатския показател S&P 500 набъбнаха с 0.3%, до момента в който тези на Nasdaq прибавиха 0.4% към цената си.

Щатските показатели завършиха вчерашната сесия с внезапни покачвания, откакто още компании се причислиха към банките с по-добри от предстоящите финансови резултати, предлагайки глътка въздух на вложителите, които се притесняват, че по-високата инфлация и покачванията на лихвите от страна на Федералния запас ще се отразят на корпоративните облаги.

От Netflix Inc предвидиха, че още веднъж ще стартират да усилват броя на клиентите си през третото тримесечие, след по-малък от упования им спад през вторите три месеца на годината. Акциите на компанията нарастнаха с 8% в следборсовата търговия.

S&P 500 се увеличи с 2.8%, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite добави 3.1%.

Публикация на Ройтерс, че Европейската централна банка (ЕЦБ) обмисля покачване на лихвите с 50 базисни пункта на своето съвещание на следващия ден, което е два пъти повече от предстоящото, оказа помощ на еврото да запише най-голямото си еднодневно покачване от месец.

Еврото поскъпваше с 0.1% до 1.0231 в ранната азиатска сесия през днешния ден.

Според източници на Ройтерс, газоподаването през „ Северен поток 1 “ ще бъде обновено в точния момент след завършването на плановата профилактика, което понижи опасенията на вложителите по отношение на доставките на газ за Европа.

Централната банка на Япония също се чака да вземе решение по отношение на паричната си политика на следващия ден, само че прогнозите са, че тя няма да внесе промени.

Днес доларът се търгува съвсем без смяна по отношение на другите съществени валути на равнища покрай двуседмични дъна на фона на отслабващите упования, че Фед ще прибегне до покачване на лихвите със 100 базисни пункта на съвещанието си през идната седмица.

Пазарите обаче към момента чакат огромно нарастване в размер на 75 базисни пункта за ограничение на инфлацията.

Доходността по щатските двегодишни държавни облигации е на равнище от 3.2353% през днешния ден, като остава съвсем без смяна.

Доходността по 10-годишните бумаги беше на равнище от 3.0265%, откакто през вчерашния ден затвори на 3.019%.

На пазара на първични материали цените на петрола бяха сложени под напън от напъните на централните банки по света за ограничение на инфлацията и преди предстоящото нарастване на стоковите ресурси на Съединени американски щати на фона на отслабващото търсене.

Щатският лек недопечен нефт (WTI) поевтиня с 0.59% до 103.6 $ за барел, до момента в който брентът губи 0.36% до 106.95 $ за барел.

Спот цената на златото остава при 1 711 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР