Азиатските акции поскъпват днес вследствие на надеждите на инвеститорите, че

...
Азиатските акции поскъпват днес вследствие на надеждите на инвеститорите, че
Коментари Харесай

Еврото пада, петролът скача

Азиатските акции нарастват през днешния ден в резултат на очакванията на вложителите, че новият кръг от договаряния сред Съединени американски щати и Китай ще спомогне за разрешаването на комерсиалния спор сред двете страни, който се отрази на международния стопански напредък и на корпоративните облаги на някои компании.

Подобряването на пазарните настройки пристигна след новината, че щатските законодатели са постигнали сделка за финансирането на защитата по границата, която ще докара до избягването на ново прекъсване на работата на щатската администрация. Фючърсите на щатския показател S&P 500 нарастват с над 0.5%.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI се увеличи с 0.3%.

Индексът Shanghai Composite Index добави 0.6%, южнокорейският KOSPI се повиши с 0.4%, а австралийският главен показател бележи покачване от 0.4%.

Японският Nikkei набъбна с 2% след неработния понеделник, подсилен от по-евтината йена.

Щатски и китайски представители показаха очаквания, че новият кръг от договаряния, който стартира в Пекин в понеделник, ще ги приближи до прекъсването на траялата с месеци комерсиална война.

Пекин и Вашингтон се пробват да сключат договорка преди крайния период 1 март. Без такава договорка митата на китайски импорт за 200 милиарда $ ще набъбнат от 10 на 25%.

“В комерсиалната война няма да има победител, тъй че на някакъв стадий евентуално ще стигнат до договорка, ” съобщи пред Ройтерс Муцуми Кагава, старши анализатор в Rakuten Securities в Токио.

Търговският спор към този момент стартира да се отразява на международния стопански напредък, засягайки бизнес доверието, фабричната активност и нарушавайки веригите за доставки, написа блиц. Има опасения, че нескончаем търговси спор сред Съединени американски щати и Китай ще навреди съществено и на корпоративните облаги в международен мащаб.

Анализатори чакат корпоративните облаги в Съединени американски щати за сегашното тримесечие да намалеят с 0.2% на годишна база, което би бил първият спад от второто тримесечие на 2016 година

На валутните пазари доларът резервира позициите си, откакто доларовият показател записа покачвания в осем следващи сесии до през вчерашния ден, което бе най-дългата му печеливша серия от две години.

Увеличаващите се доказателства за загубата на инерция на международната стопанска система поддържаха $. За последно щатската валута получи поддръжка от решението на Европейската комисия да занижи упованията си за икономическия напредък в еврозоната, което трансформира $ в по-добра капиталова алтернатива по дифолт.

Вчера доларовият показател се увеличи до най-високото си равнище от близо три месеца при 97.123. За последно иднексът бе на равнище от 97.042.

За съпоставяне, еврото падна до 1.1267 $, което бе най-ниското равнище от 2.5 месеца, а за последно едно евро се разменяше против 1.1285.

Доларът нарастна до шестседмичен връх от 110.55 по отношение на йената.

Цените на петрола през днешния ден бележат покачване след спада от през вчерашния ден.

Фючърсите на щатския лек недопечен нефт нарастват с 0.3%, до 52.56 $ за барел. Цената на брентът набъбна с 0.6%, до 61.87 $ за барел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР