Азиатските акции поскъпнаха до 6.5-месечен връх, след като добрите данни

...
Азиатските акции поскъпнаха до 6.5-месечен връх, след като добрите данни
Коментари Харесай

Азиатските акции поскъпнаха до 6.5-месечен връх

Азиатските акции нарастнаха до 6.5-месечен връх, откакто положителните данни за щатската стопанска система и оптимизма в софтуерния бранш оскъпиха акциите на фирмите от софтуерния бранш, което пък оказа помощ за намаляването на част от терзанията, подбудени от внимателните прогнози на Федералния запас за най-голямата стопанска система в света, оповестява Profit.

``
реклама

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 0.3%, като софтуерният бранш оглави растежа с покачване от 0.5%. Японският Nikkei изгуби 0.2% за деня.

На Уолстрийт през вчерашния ден S&P 500 добави 1.09%, до момента в който софтуерният Nasdaq Composite скочи с 1.42%, като и двата показателя набъбнаха до петмесечни върхове.

Apple Inc оглави растежа на софтуерния бранш, като акциите на компанията нарастнаха с 3.7%, преди предстоящото през идната седмица показване на новата й стрийминг услуга.

Индексът Philadelphia SE Semiconductor Index скочи с 3.5%, доближавайки се до историческия си връх, доближат преди към година.

Изнесените през вчерашния ден данни за щатската стопанска система също бяха оптимистични, като броят на първичните молби за помощи при безработица падна с повече от предстоящото, а фабричната интензивност в средноатлантическия район скочи внезапно.

Доларът също потегли нагоре, като доларовият показател се увеличи до 96.327 пункта, откакто в сряда падна до 1.5-месечно дъно от 95.735.

Еврото се търгуваше против 1.1374 $, като остава без смяна за деня и на разстояние от достигнатия в сряда 1.5-месечен най-малко от 1.14485.

Доларът се разменяше против 110.74 йени, откакто падна до петседмично дъно от 110.30 през вчерашния ден.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации бе на равнище от 2.530%, откакто през вчерашния ден се намали до 2.500%, което бе най-ниското от началото на януари предходната година.

Лихвата по петгодишните бумаги се намали до 2.34%.

Друг облак, който е щръкнал над пазарите, е брекзит, като английският паунд понесе нови удари в резултат на опасенията по отношение на възможен брекзит без договорка.

Лидерите в Европейски Съюз обявиха, че Англия може да напусне Европейски Съюз без договорка на 12 април, в случай че английският парламент не поддържа идната седмица съглашението на Тереза Мей с Брюксел.

Европейски Съюз дава на Мей отстрочка от два месеца - до 22 май, за овакантяване на съюза, в случай че завоюва вота в Народното събрание идната седмица.

Паундът се разменяше против 1.3136 $, откакто падна до 1.3004 в предходния ден. Спрямо еврото паундът се намали до едномесечно дъно от 0.8722 през вчерашния ден и за последно се търгуваше на равнище от 0.8664.

Цените на нефт бележат намаления, само че се задържат покрай върховете си за 2019 година, достигнати в предходния ден, откакто получиха поддръжка от рестриктивните мерки в производството на ОПЕК и глобите на Съединени американски щати против основни производители, като Иран и Венецуела.

Фючърсите на петрола от сорта брент поевтиняха с 0.3%, до 67.65 $ за барел, до момента в който тези на щатския лек недопечен нефт също изгубиха 0.3%, до 59.81 $ за барел.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР