ази година, заради коронавирус пандемията, партитата по случай Хелоуин ще

...
ази година, заради коронавирус пандемията, партитата по случай Хелоуин ще
Коментари Харесай

"Секси" Хелоуин: Как коронавирусът вдъхнови почитателите на празника

ази година, поради ковид пандемията, празненствата по случай Хелоуин ще бъдат неразрешени на доста места. Това обаче не попречи COVID-19 да въодушеви феновете на празника - секси костюми към този момент обикалят интернет пространството, написа.

'Sexy' COVID-themed Halloween costumes flood the internet
— Daily Mail US (@DailyMail)
Например в асортимента на американския бутик "Янди " се появи мощно разсъблечен костюм на антисептик за ръце. Той се състои от боди в светлосин цвят с логото на Янди и транспарантно покривало до кръста.

Цената на ексцентричната коронавирусна одеждa е 70 $.

Също от дезинфекциращо средство се е въодушевила калифорнийска компания за празнични дрехи. Брандът сподели Хелоуин облекло за 100 $, която изцяло имитира на външен тип бутилка от дезинфектант за ръце, която е подобаваща както за мъже, по този начин и за дами.

Друга марка пък пусна по едно и също време няколко костюма, въодушевени от новия ковид. Те имитират антибактериални кърпички, бутилиран и стенен антисептик по 40 $, и сходство на ролка тоалетна хартия за 20 $.

Хелоуин се организира всяка година на 31 октомври най-много в англоговорещите страни. Началото си води от келтския езически обред Сауин и е един ден преди честването на католическия ден на Вси Светии. По традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си, като желаят бонбони и сладки с предизвестието, че в случай че не получат такива ще им "изиграят номер ".

Древните келти посрещали своята Нова година Сауин в края на октомври. Те живеели с вярването, че в нощта против нея умрелите през миналата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят.

За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да наподобяват колкото се може по-страшно – обличали скотски кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията. Събирали се към огньове, запалвани от друидите жреци, устройвали гадания.

Подобен на този е античният езически обред на кукерството, където участват същите атрибути – маски с рога и злокобно изражение, скотски кожи като задачата е преследване на злото.

Християните имат вяра, че душите след гибелта и Божия съд не се връщат на земята. През 853 година от Боговъплъщението, от Рождество Христово папа Григорий IV, в опит да размени съществуващия езически обред, утвърдил 31 октомври като ден на Вси Светии, ден за възхвала на всички християнски светци и мъченици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР