Азербайджанските власти са арестували френски гражданин, заподозрян в шпионаж, заяви

...
Азербайджанските власти са арестували френски гражданин, заподозрян в шпионаж, заяви
Коментари Харесай

Напрежение между Баку и Париж: Азербайджан арестува французин за шпионаж

Азербайджанските управляващи са арестували френски жител, обвинен в шпионаж , съобщи във вторник посланикът на Азербайджан във Франция на фона на дипломатически спор с Париж, който продава оръжия на противника на Баку, Армения, написа европейската редакция на " Политико "

" Заподозрян в осъществяване на дейности на шпионаж, Мартин Риан... беше задържан на 4 декември ", сподели посланикът на Азербайджан в Париж Лейла Абдулаева пред Франс прес.

След това правосъдните управляващи " подредиха задържането му за период от четири месеца ", сподели посланикът, добавяйки, че френското посолство в Баку е било осведомено " незабавно щом е бил задържан ".

Новината идва на фона на ескалиращото дипломатическо напрежение сред Азербайджан и Франция поради поддръжката на Париж за Армения.

Франция, която е дом на най-голямата арменска диаспора в Европа, ускори съдействието си в региона на защитата с Армения през последните месеци.

След, френското държавно управление през октомври разгласи, че.

През декември поради " държание, което не е съвместимо с дипломатическия им статут ". Френското външно министерство отговори, като изгони двама азербайджански дипломати ден по-късно и съобщи, че " изрично отхвърля обвиняванията ".
 Азербайджан: Франция плете интриги за нова война в Южен Кавказ
Азербайджан: Франция плете интриги за нова война в Южен Кавказ

Баку упрекна Париж в дестабилизация на региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР