Азербайджан има пълна готовност да доставя на България допълнителни количества

...
Азербайджан има пълна готовност да доставя на България допълнителни количества
Коментари Харесай

Радев: Азербайджан е готов да ни доставя повече газ на най-добри цени

Азербайджан има цялостна подготвеност да доставя на България спомагателни количества газ и то на най-хубавите цени. Това разгласи президентът Румен Радев пред публицисти в Брюксел.

„ За нас е значимо да имаме физически притежател. Това е тази газова връзка сред България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим диалозите за нея”, съобщи Радев.

Идеята нуклеарната сила да се признава за зелена набира от ден на ден мощ, счита президентът.

„ Надявам се, че ще стигнем до позитивна развръзка ", сподели президентът.

По време на диалозите в Брюксел, съгласно Радев, ставало ясно, че европейските водачи от ден на ден схващат какво значи битовите консуматори да са на свободния пазар.

„ Цените през днешния ден са ужасни. 300 евро на мегават час, а в България е една от най-ниските. Обмисля се по какъв начин да бъдат предпазени битовите консуматори от съмненията на цените”, изясни президентът.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът съобщи, че би трябвало доста положително експертно обсъждане.

„ Трябва да бъде напълно в границите на закона. Трябва да се направи бездънен разбор. Хората би трябвало да са предпазени, само че би трябвало да помислим и за следствията върху пазара”, съобщи Радев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР