Аз си мисля че това е някаква предизборна кампания на

...
Аз си мисля че това е някаква предизборна кампания на
Коментари Харесай

Шеф Петров за скандалите с пържолите от 650 лв. във Варна: Всичко струва пари, дори и ледът

Аз си мисля че това е някаква предизборна акция на този юноша, който можем да забележим като кмет на това село там. Това съобщи пред Българска национална телевизия началник Борис Петров във връзка прословутия клип на мъжа от Търговище, който платил 650 лева сметка във варненски ресторант.

" Този дребен проблем прекомерно доста се разтегли. Всичко коства пари. Знаете ли ледогенераторите какво електричество изразходват? Ледът се изпарява във въздуха, само че сметката за ток не е въздушна. Въпросът е да имаме просвета ", сподели началник Петров.

" Всичко коства пари, въпросът е ние да бъдем добре осведомени и да имаме просвета на хранене и почитание към тази промишленост “, посочи той.

" Ние чухме че там работи едно момиченце, на което никой не чу неговата версия “, напомни Петров.

Той изясни целия развой на сервиране на месото в скъпи заведения за хранене с високи цени. То се реже пред клиента и той избира кое тъкмо парче желае, като дискретно им се демонстрира и какъв брой тежи то преди да се изпече.

" Когато това месо се отрязва, тогава към този момент готвачите допуска каква точка на изпичане желае “, изясни началник Петров.

" Колко по-изпечено го желае, толкоз по-дебело парче се отрязва. Това е обред “, уточни той.

" Аз за първи път сервирах това месо в България. Това беше преди 11 години “, напомни той.

По думите му, развъждането на животните за въпросните скъпи стекове е цяла просвета. " Някои от тия животни се масажират с бира, пият бира “, сподели той.

Шеф Петров разяснява и държанието на мъжа от клипа – Пламен Христов. Той напомни, че в сметката са включени и други ястия. " И 10 лева за сервитьорката " да се радва “, разяснява той.

" Жена му е добра операторка. Снимаше всичко, добре го снима “, сподели още готвачът. Според него мъжът се готви за предизборна акция.

Проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценка в туризма означи с наслада, че в България към този момент са се появили заведения за хранене на международно равнище.

" В момента, в който вие прекрачите прага на ресторанта, вие влизате в договорни връзки с ресторанта. Той влиза в договорни връзки с вас и вие с него “, посочи той.

" В менюто е написано на български и на различен език название, наличие на порцията, алергени, грамаж, цена. Вие би трябвало да знаете, че договарянето стартира оттук насетне “, изясни той.

Според него, по проблема с пържолите във Варна няма никакъв спор – сметката е платена.

" Ние нямаме никакъв спор. Ако има някакъв спор, той може да бъде сред страните по допустимо най-хубавия метод. Ако не могат да го решат между тях, те би трябвало да го отнесат към районния съд. Няма КЗП, Национална агенция за приходите, Министерство на туризма “, съобщи той.

" Ресторант може да заведе дело за уронване на положителното име “, напомни той.

" България има 4 хотела на " Мишлен “. Жалко е, че даже притежателите им не го афишират “, сподели началник Петров.

" Защо не ги загатваме тези неща? Защо тези, които реализират нещо, би трябвало да работят с чужденци? “, попита той.

Проф. Драганов посочи, че България разполага с многообразие за всеки усет – от безлюдни плажове, където никой не е стъпвал от 10 години, до препълнени плажове с всевъзможни чужденци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР