Аз съм твърд привърженик на носенето на маските, защото това

...
Аз съм твърд привърженик на носенето на маските, защото това
Коментари Харесай

Акад. д-р Петрунов: С идването на грипа в края на годината ситуацията с коронавируса ще се усложни

Аз съм корав последовател на носенето на маските, тъй като това е може би единственото средство за битката с ограниченията, това съобщи пред имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов.

„ Епидемията продължава и съгласно мен има заплаха още веднъж да бъдат въведени по-строги ограничения. За наслада към този момент при нас има обособени огнища, а не всеобщо заразяване в цялата страна, а ограниченията, които се взимат от Министерство на здравеопазването, са напълно правилни. В тази динамичност е доста мъчно да се направи логаритъм по какъв начин да се ограничи болестта. Днес има малко инфектирани, тъй като малко са изследвани. Утре ще има повече. Нещата ще станат още по-сложни, изключително с идването на грипа в края на годината. Ако продължим да не съблюдаваме тези обикновени ограничения, нещата няма да отидат на добре ”, разяснява той.

По думите му измежду главните въпроси, на които се търси отговор сега, е този за груповият имунитет.

„ Въпросът се учи доста интензивно. Излезе едно огромно изследване преди 4-5 дни, което не дава доста огромен оптимизъм за груповия имунитет, защото се оказва, че малко хора, невисок %, развиват антитела. Тези антитела, които се появяват, ние не знаем какви са – дали са антитела „ очевидци “, които демонстрират, че има зараза, или са защитни. За да са защитни, те би трябвало да бъдат вирус-неутрализиращи, което не е потвърдено. ”, сподели акад. Петрунов, като прибавя, че в случай че репродуктивното число стане единица или по-малко, при 50% групов имунитет епидемията ще затихне.

Акад. Петрунов разяснява и положението на американския президент Доналд Тръмп и неговото лекуване. Схемата, по която президентът се лекува от ковид, включва „ Ремдисивир ”, „ Дексаметазон ” – кортикостероид, включен в съвсем всички протоколи за лекуване, както и пробно лекуване с моноклонални антитела.

„ Това са антитела, които са създадени към обособените антигени на вируса. Те са характерно създадени в лабораторни условия. Тези антитела са гражданска война в медицината и през днешния ден се употребяват в разнообразни посоки на медицината. Последните 5-6 месеца се пробваха да разработят тези антитела към антигените на ковид ”, разясни имунологът.

Той предложи да пием вода с лимони - в цитруса се съдържат витамин C и D, както и мелатонин, които са потребни за здравето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР