Аз съм разпоредил модулите в Българската армия, които са обучени

...
Аз съм разпоредил модулите в Българската армия, които са обучени
Коментари Харесай

Каракачанов: Разпоредил съм обучените за охрана на границата военни да са в готовност

„ Аз съм разпоредил модулите в Българската войска, които са подготвени през последните две години и половина за защита на границата и спомагат на „ Гранична полиция “, да бъдат в подготвеност. Те са от другите бригади специфични модули, които се изпращат на границата, като в началото, още в границите на 24 часа могат да бъдат изпратени 2200 индивида незабавно, в това число с другите запаси, които може да изпратим. Ако стане съществено, може да изпратим до 10 500 - 11 000 индивида “. Това сподели във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Според него опасността на президента на Турция Ердоган към Европейския съюз да отвори границите си за бежанците, в случай че не получи още финансови обезщетения, е сериозна. По тази причина, той е разпоредил да има подготвеност на мобилните елементи при възможен бежански напън, заяви БНР.
Каракачанов сподели още, че чака да бъде признат законът за доброволната военна работа, който от дълго време е подготвен. Що се отнася до наборната военна работа, военният министър счита, че е удачно да се възвърне за период от 6-7 месеца, защото при възможна рецесия, младите българи биха били просто пушечно месо, тъй като им липсва подготовка. Каракачанов предлага и увеличение на часовете по военна подготовка в учебните заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР