Аз съм пострадал, но държавата е атакувана, коментира собственикът на

...
Аз съм пострадал, но държавата е атакувана, коментира собственикът на
Коментари Харесай

Шефът на Емко за взрива: Аз съм пострадал, но държавата е атакувана

Аз съм потърпевш, само че страната е атакувана, разяснява притежателят на оръжейната компания “Емко “ Емилиян Гебрев пред Нова телевизия.

Преди ден склад с муниции на компанията край Карнобат пламтя в ранните часове в неделя след гърмежи и пожар.

Гебрев е безапелационен, че боеприпасите не могат да се възпламенят сами и прикани този път проверяващите да са по-бързи.

”Има записи, защитата не е напуснала поста си. След сигнала на системата за придвижване в периметъра, охранителят е тръгнал да ревизира какво се случва. И добре, че не е стигнал до мястото преди взрива”, сподели Гебрев.

“За момента няма нищо ново. Оттук нататък стартира тежката работа по разчистване и заличаване на невзривилите се муниции. Дай Боже – да стартира и някакво следствие, което да не бъде, както в предходния случай – в продължение на 10 години да няма резултат, без значение от непознатата помощ, оказана на нашите разследващи”, уточни той.

Гебрев добави, че става въпрос за посегателство против отбранителните благоприятни условия на страната.

Той засяга в коментара си следствието на

Миналата година с десетгодишно забавяне от основният прокурор Иван Гешев излезе със известието, че

Един от случаите е в склада на “Емко “ в Ловнидол.

Миналата година от компанията обясниха, че при разчистването на региона е намерено взривно устройство с еластичен гърмеж и детонатор. На базата на сложна експертиза прокуратурата в Севлиево доближава до извода, че гърмежът е съзнателно провокиран. С разпореждане на вишестоящата прокуратура това умозаключение е анулирано, а делото спряно.

По следствието няма нова обществена информация.

" Да сте чули нещо да е направено до този миг. Не ", сподели Гебрев в понеделник.

Срещу Гебрев, сина му и началник на сдружението бе осъществен опит за ликвидиране посредством отравяне с препарат като съветския " Новичок ", с който бе токсичен съветският двоен сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри през 2018 година Дори бяха повдигнати обвинявания по случая с Гербев задочно против руснака Сергей Вячеславович Федотов (истинското му име е Денис Сергеев), който е главен обвинен и за убийството на Скрипал и за който се счита, че е сътрудник на съветското Главно разследващо ръководство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР