„Аз съм капитан I ранг Камен Кукуров - Началник на

...
„Аз съм капитан I ранг Камен Кукуров - Началник на
Коментари Харесай

Началникът на щаба на ВМС: П. Стоянович да се извини или дело за уронване престижа на армията

„ Аз съм капитан I сан Камен Кукуров - Началник на Щаба на Военноморските сили на Р. България. Бивш пълководец на Дивизион за подводни интервенции. Бивш пълководец на Дивизион подводници. Бивш пълководец на подводница " Слава ". С цялостната отговорност на всички командни длъжности, които съм заемал, декларирам че за 35 години офицерска работа във Военноморските ни сили по-отвратителни и по-нагли неистини, изречени от господин Петър Стоянович в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира с Георги Любенов " не съм чувал!

Давам период от една седмица на господин Петър Стоянович да събере в случай че може храброст и героизъм и да се извини от ефира на Българска национална телевизия на хилядите, отдали най-хубавите години от живота си на работа на Отечеството и на Военния ни флот! В противоположен случай ще заведа гражданско дело против господин Стоянович за неистина, насмешка и уронване престижа на Българската войска! И го убеждавам, че няма да съм единствен!

Часовникът тиктака, господин Петър Стоянович! Чакам! “. Това написа в обществените мрежи кап. Камен Кукуров.

Министерството на защитата също реагира посредством своя пресцентър, който изпрати прессъобщение:

„ Относно изявление на господин Петър Стоянович в предаването на Българска национална телевизия „ Денят стартира с Георги Любенов “, излъчено на 07.05.2022 година, в което се визира тематиката за качествата на Българската войска и отчитайки чл.5 и чл.10 от Закона за радиото и малкия екран, Министерството на защитата смята, че в съществено настоящо предаване следва да се заобикалят внушения, присъщи за телевизионна комедия. В дните, когато българският военнослужещ извършва своя сложен дълг към Родината, изречените думи в ефира на Българска национална телевизия уронват престижа на Българската войска и се одобряват като засегнатост към хората, на които обществото ни постоянно разчита.

Българската войска има своите усложнения, само че това не значи, че тя не извършва конституционните си отговорности и поетите съюзнически задължения. Напомняме, че културата е значим детайл във образуването и в построяването на бойния дух на военнослужещия, само че дискутирането на въпроси, свързани с армията и засягащи националната сигурност, изискват висока морална отговорност! “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР