Аз съм изтощен и уморен от неутралитетни“ хора на изкуството.

...
Аз съм изтощен и уморен от неутралитетни“ хора на изкуството.
Коментари Харесай

Алек Алексиев: Президентът се опитва да вкара тоталитарен режим в България


„ Аз съм отпаднал и изтощен от „ неутралитетни “ хора на изкуството. Срам ме е от такива хора. Президентът се пробва да вкара тоталитарен режим в България, чувствайки, че от позицията си може да влиза в спор с демократични решения “.

Така артистът Алек Алексиев изясни политическата си позиция в изявление по НоваТВ, в което взе участие с колегата си от кино лентата „ Възвишение “ Стоян Дойчев.

„ В един миг наши сътрудници отидоха на посетители при Радев, когато се развихри спорът (в Народния спектакъл, б.р.) Много е значимо какви облаги очакваш и търсиш. Хората не се усещат свободни да показват отзиви и позиции. Време е да се вземат доста решения, въпреки че овчедушието се харесва “, сподели Алексиев.

Според Стоян Дойчев доста от значимите решения се вземат в публичното средище – кръчмата. „ По принцип артистът желае да се хареса на всички. А в случай че заемеш позиция, може да се извърнат против теб “, показа той. И добави наблюденията си върху политическата класа. „ Не разбирам за какво политиците приказват по подобен недодялан метод между тях. Езикът им е доста елементарен. Искам да приказват аргументирано и политически. Наистина не мога да избера всред тях. А има огромно значение за кого ще гласуваш “, сподели той с тип на отчаян човек.

Припомняме, че артистът Алек Алексиев, с изключение на като критик на президента, се изявява и като уверен поддържник на украинската идея и уредник на помощи и превоз за украинските бежанци у нас. Някак естествено около това върви и позицията му във връзка увалнението на режисьора Александър Морфов от Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Според Алек Алексиев Морфов е знак на прямостта и истината.

Алексиев показва намерено позициите си и по двете тематики, като на връчването на 49-те театрални награди „ Икар “ в Народния дружно с колежката си Яна Титова в черни тениски с надпис „ Морфов “ и значка с украинското знаме. „ Не виждам в залата господин президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България “, сподели от сцената Алек Алексиев. Повод за думите му беше тезата на Радев, че не би трябвало да се изпраща оръжие на нападнатата Украйна, макар че Народното събрание на парламентарната република е решило друго.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР