Аз съм безкрайно неудовлетворен от състоянието на републиканската пътна мрежаСъдът

...
Аз съм безкрайно неудовлетворен от състоянието на републиканската пътна мрежаСъдът
Коментари Харесай

Русенец, отказващ да плаща винетка, ще брани интересите на шофьорите в съда

Аз съм безпределно незадоволен от положението на републиканската пътна мрежа

Съдът във Велико Търново ще преглежда невиждан проблем поради тенденциозен отвод от винетка.

46-годишният Станислав Тодоров оповестил митинг против плачевното положение на пътната инфраструктура, изразяващ се в отвод от заплащане на наложителната такса за прилагане на републиканската пътна мрежа. До момента лидерът има 5 акта поради нарушаването, само че не може да ги апелира, защото не е получил наказателни постановления. Тревогата му е, че ще изпусне периода за несъгласие, защото му следва да пътува в чужбина. Шофьорът е безапелационен, че в случай че се постанова, ще си търси правата в Европейския съд и няма да се откаже, до момента в който не пребори АПИ.

Станислав е родом от Русе, само че от години живее със фамилията си във Велико Търново. Занимава със основаването на специфични стратегии за автомобилни компании и работата му е обвързвана с постоянно пътешестване в страната и в чужбина. Прекарал е 17 години във Финландия, има и взор какви са пътищата в редица други страни. Категоричен е обаче, че у нас пътната инфраструктура е в най-тежко положение, което всекидневно слага в риск живота на всички водачи.

„ Аз съм безпределно незадоволен от положението на републиканската пътна мрежа и в символ на неодобрение изрично отхвърлям да заплащам за винетка. Взех това решение след многократни вреди по автомобила си – спукана гума, два пъти изкривена джанта, повреди по ходовата част и така нататък Вдигнах ръце и взех решение, че щом АПИ е абдикирала от отговорностите си, аз няма да извършвам задължението за заплащане на винетна такса “, изясни 46-годишният мъж.

Станислав Тодоров е написал, в което изяснява претекстовете си за отвод от винетка, и го изпратил през март до Областно пътно ръководство Велико Търново. Не след дълго получил отговор от шефа на ведомството инж. Венцислав Ангелов, в който го уведомяват, че органите на реда ще го глобяват всякога, когато го заловен неточен по републиканските пътища.

Оттогава досега има пет акта.

„ Когато български жител получи санкция за нещо, има правото да я апелира, само че аз съм лишен от тази опция, тъй като нямам издадени наказателни постановления. Според законодателството ни те би трябвало да бъдат връчени до месец след установяването на нарушаването. Ходих и питах шефа на Областното пътно ръководство по кое време ще ги получа, а той изясни, че ще дойдат, да не се тормозя. Аз обаче в края на месеца ще пътувам и в случай че наказателните постановления дойдат, до момента в който ме няма, няма по какъв начин да възразя в открития период “, разяснява Тодоров.

Той потърсил подпомагане от адвокатска организация, откъдето с наслада се съгласили да поемат случая. Станислав е уверен, че когато въпросът стигне до съда, вероятността магистратите да вземат решение в негова изгода е незабележим, тъй като сходен процес ще даде тласък на още доста хора да последват образеца му.

„ Стойността на актовете не е от голяма важност, подготвен съм да платя доста повече, с цел да защитя правата си. Въпросът е кардинален, по тази причина съм подготвен да стигна до Европейския съд. Не може страната да не влага в инфраструктура, а да събира пари за използването. Моите другари ме поучават да се откажа, само че не! Ако 5 млн. души се опълчат – можем да променим нещата “, уверен е Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР