Аз с акад. Денков работя добре, така лидерът на ГЕРБ

...
Аз с акад. Денков работя добре, така лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Лена държеше лаптопа с имената, като се договаряхме с ПП-ДБ за НЗОК, кой пише в тоя лаптоп

Аз с акад. Денков работя добре, по този начин водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпроса дали ГЕРБ ще смъкна държавното управление минути откакто (не)коалиционните им сътрудници от ПП-ДБ пробваха да блокират избора на номинирания от тях претендент за подуправител на НЗОК Момчил Мавров. Той се ядоса, че „ сътрудниците не си държат на думата “, визирайки свадите против номинацията на ГЕРБ. „ Като договаряхме този несъответстващ съчетаем модел на НЗОК, те извадиха преносимия компютър прочетоха името на настоящия шеф и ние го подкрепихме. Хубав неприятен – тяхно предложение, подуправителят трябваше да е от нас “, изясни той за сделките с ПП-ДБ и напомни по какъв начин ГЕРБ са отдръпнали личния си претендент.

„ Това бе пакетна договорка. Те не удържаха на думата си. Колегите през днешния ден ми се разсърдиха “, призна той за напрежение в парламентарната група след държанието на ПП-ДБ. „ Аз имам сделка с Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев. Те бяха, като договаряхме шеф и подуправител. С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев “, изясни Борисов с кого се е договарял за постове. И акцентира, че не е било неприятно, че и Бориславова е била. „ Но тя държеше преносимия компютър и четеше от него “, акцентира водачът на ГЕРБ.

„ Много имена по доста тематики бяха в нейния преносим компютър. След 2 мин попитах за името и те трябваше отново да вадят преносимия компютър. Интересува ме кой написа в тоя преносим компютър, а не кой го оповестява “, настоя Борисов.

„ Днес нямаме зам.-министър в опазването на здравето. Сиреч „ Промяната “ държи здравната каса, здравния министър, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравната система и електронните предписания “, ядоса се водачът на ГЕРБ. И добави, че не схваща ПП-ДБ – шефът е техен.

Борисов отхвърли и обвиняванията, че „ играят “ с „ Възраждане “, които не се включиха в гласуването и по този начин направиха вероятен изборъа на Момчил Мавров. „ Те си играят с „ Възраждане “, във Варна и в София, и по страната. Те самите „ Възраждане “ споделиха по какъв начин им клечат пред вратата “, отсече той.

На поръчката на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане министър председател, Борисов напомни по какъв начин преди време Сергей Станишев „ допускаше същата неточност “ като Денков – Борисов бил просто един кмет. „ Когато министър председателят ти дава отговор, той го приравнява със себе си. За разлика от Денков Пеевски е умел. И сега, в който ученият се хвана на неговите писма и почна да му дава отговор, той самичък се въздигна на равнището на Пеевски. Те се възползват като скачени съдове, Денков и Пеевски, и запълват вакуума, който има в ръководството “, съобщи Борисов.

И още веднъж акцентира, че изборът на подуправител на НЗОК е осъществяване на това, „ което сме се разбрали “. „ Имаме сътрудник, който доста държи на мъжката дима, само че през днешния ден демонстрираха, че на нея не може да се разчита “, добави Борисов.

Той призна, че е желал да извади парламентарната група от залата. „ Не желаех да участваме в това поругаване на Народно събрание. Но те се съпротивиха. Те не могат да споделят на най-голямата партия: „ Няма да имаш шеф, няма да имаш това, всичко ще сме си ние “, съобщи той по адрес на ПП-ДБ.

А на въпрос какъв брой ще издържи кабинетът той бе сбит: „ Колкото нервите ни устоят на всички “. „ Моите са здрави, тъй като виждам голям прогрес с Шенген. Знам доста неща. Отвън. Реален късмет за еврозона, в случай че има такова държавно управление, може да е паянтово, само че по този начин съединено “, сподели някогашният министър председател.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР