Аз предполагам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да

...
Аз предполагам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да
Коментари Харесай

Освободеният шеф на фонд Земеделие: Президентът и неговият екип стоят зад уволнението ми

Аз допускам, че президентът Румен Радев взима решенията кой да бъде назначен в това държавно управление, съобщи някогашният изпълнителен шеф на фонд "Земеделие " Николай Каварджиклиев в предаването “Тази неделя”.

Той бе освободен от поста на 19 август.

"Мотивът за моето уволняване е персонален. За този интервал, в който аз бях шеф от март до в този момент ние имахме най-успешния интервал. Това, което виждаме в кабинета на президента Радев, са главно персонални претекстове. Уволняват се безусловно положителни експерти като зам. шефът Петя Славчева, която 5 години се оправя съвършено със дилемите си и се назначават хора, които нямат опит в това ", сподели Каварджиклиев.
Той акцентира, че не познава президента.
По думите му земеделският министър Явор Гечев няма претекстове за уволнението му.

Преди два дни се разбра, че някогашният шеф в разнообразни структури на Националната организация по приходите (НАП) Управителният съвет на фонда реши да освободи и заместниците на Каварджиклиев Венцислава Монева, Петя Славчева и Климент Петров.

Бившият началник на институцията изясни, че забавянето на осъществяването на избрани ограничения са по виновност на екипа, който е назначен в земеделското министерство в предните два служебни кабинета.

"Взимани са неверни решения, комплицирани са стратегиите. Благодарение на тях се стига до такова затапване ", посочи Каварджиклиев.

Той сподели още, че идващият един месец сигурно ще има закъснение на заплащанията по оперативни стратегии минимум поради бюрокрацията. По думите му всички анекси би трябвало да се пренапишат отначало, както и да се издадат нови акредитации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР