Аз нямам опит в СОС, но имам административен, обясни Цветомир

...
Аз нямам опит в СОС, но имам административен, обясни Цветомир
Коментари Харесай

Новото предложение на ПП-ДБ-СС за председател на СОС: Моята кандидатура е консенсусна

Аз нямам опит в СОС, само че имам административен, изясни Цветомир Петров
Цветомир Петров е новото предложение за ръководител на Столичния общински съвет на " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София ".

" Това стана след дълги диалози в нашата група. Говорихме, търсихме решение и фигура, която би мога да се оправи. Аз нямам опит в СОС, само че имам административен  опит. Може би това беше нещото, което наклони към моята кандидатура. Предварителни диалози имаше, само че по-скоро неофициални. Ситуацията беше сложна, с цел да се провеждат публични срещи и диалози. Но и виждам, че от формалните срещи надвива политическото говорене, а не разсъдъкът ", сподели пред Bulgaria On Air общинският консултант от ПП-ДБ Цветомир Петров.

По думите му за първи път от 3 месеца насам в четвъртък всички партии са седнали на една маса и е имало диалози.

" Може би видяха, че моята кандидатура е консенсусна. Идеята беше да се направи крачка обратно, тъй като е видно, че няма по какъв начин да има политическа поддръжка. Видимо е, че сега не може да се реализира съдружно съглашение, три месеца се опитахме да стигнем до това - с стратегия за ръководство, както ние считаме, че е вярно. И концепцията беше да се избере човек и да се отпуши работата, с цел да може да проработи СОС. За страдание, обаче не постигнахме консенсус сред всички политически сили, каквато беше концепцията ", добави той. 

На 8 февруари следва и новото съвещание за избор на началник на СОС.

" Дотогава ще водим диалози, допускам, че зад сътрудниците стоят партии, които са със своите лични решения. Но и не съм човек, който държи да съм аз. Вчера сътрудниците от ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия бяха съгласни, че съм консенсусна фигура. В диалозите те са видели, че аз съм уравновесен. Бих бил отворен за работа с всички, очевидно е, че мъчно ще има ясно болшинство в този Столичен общински съвет в този му формат ", уточни Петров.

Той е безапелационен, че краткотраен ръководител на СОС не може да има.

" Нови избори няма да са положителни за никого, те ще са най-лошият вид за софиянци, защото Столичната община, районните кметове имат потребност от Столичен общински съвет. Така е направено ръководството, че СОС е един от най-важните органи. В момента няма вид да има сглобка. Вчера се видя, че и Българска социалистическа партия са подготвени да създадат крачка обратно. Разбирам, че при тях нещата се изостриха. Дори ГЕРБ-СДС, които са съпротива, са подготвени да създадат крачка обратно, с цел да проработи СОС ", разяснява общинският консултант.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР