„Аз не виждам ползата от конгрес, защото той не може

...
„Аз не виждам ползата от конгрес, защото той не може
Коментари Харесай

Проф. Радослав Гайдарски: Тази наша вътрешна опозиция много се преекспонира

„ Аз не виждам изгодата от конгрес, тъй като той не може да смъкна ръководителя на партията. Той се избира според новия правилник от цялата партия. Гласува всеки един член “. Това съобщи пред бТВ радио членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия проф. Радослав Гайдарски.

По отношение на вътрешната съпротива в партията проф. Радослав Гайдарски съобщи: „ Тази наша вътрешна съпротива доста се преекспонира. Някои отдават доста огромно значение на вътрешната съпротива. В неделя имахме Национален съвет, огромната част от тези, които стачкуваха вън, са членове на Националния съвет. Даде им се опция да се изкажат, да дадат свои мнения и така нататък При гласуването те получаваха 8 - 10 гласа “, изясни той.

Социалистът приветства решението на служебния здравен министър за промяната на шефа на държавна болница, на “Александровска “ болница и на “Пирогов “: „ Много пъти съм казвал, че някои от тези шефове би трябвало освен да бъдат свалени, само че и да отидат на прокурор. Аз ви подсигурявам, че има хора, не приказвам за тези тримата, които могат да отидат и в пандиза, тъй като са позволени страшни финансови злоупотреби “, разяснява той.

Проф. Радослав Гайдарски съобщи, че една от точките, по които левицата е безапелационна в здравните сфера, е лечебните заведения да не са търговски сдружения. „ При нас на лечебните заведения в никакъв случай не им доближават парите и с цел да се набират нужните средства, най-вече се взимат пари от пациентите “, уточни той.

Професорът добави, че в случай че се демонополизира здравната каса и се разбие на 5-6, ще бъде унищожено опазването на здравето.

Професор Гайдарски изрази мнение и за ниския % на имунизирано население в страната. “Вие виждате какъв брой народ умря от коронавирус. Един, който е инфектиран може да болести и 100 индивида. Това не е въпрос единствено на персонална отговорност, би трябвало да има гражданска отговорност. Категоричен съм, че би трябвало да се ваксинира населението”, заключи професорът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР