Аз не смятам, че да си националист трябва да бъде

...
Аз не смятам, че да си националист трябва да бъде
Коментари Харесай

Каракачанов: Ние изоставаме много в отбраната!

" Аз не считам, че да си националист би трябвало да бъде най-вече на антиевропейска основа. Аз няма да влизам в научния текст, който са ми написали от " Отбранителна политика ". Аз ще обмислям, тъй като е по-важно. Може ли да има обща европейска сигурност и войска - може, тъй като Европейски Съюз ще загуби ролята, която така и така не си е издействала още като фактор за сигурност към своите членки ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на полемика на тематика: „ Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска защита “. " Няма страна в която да има стопанска система без капацитет в сигурността. Много хора ще кажат Швейцария, само че тя отделя доста по-малко пари за сигурност и това е реалност. По отношение на съдействието във военнопромишлената област. Ако този план значи да бъдат включени всички страни равнопоставени, ще има смисъл. Не би трябвало да играем на дребни и огромни, което е процедура, а всички да сме равни ", изясни той.

" Ние изоставаме доста в защитата. Можем ли да приказваме за рационализация без да имаме стимулиран персонален състав? Първите 15 до 20 години в армията се пипаше с мръсни политически ръкавици и това нанесе големи провали. Увеличението на заплатите е стъпка в вярната посока. От тук идва различен въпрос - рационализация или поддръжка? Трябва да поемем ангажимент и да поддържаме, и да модернизираме сегашната техника. Усилията би трябвало да са ориентирани в двете направления. Докато движим плана за рационализация, би трябвало да се движат фрегатите и да извадим капацитета на това, което имаме в този момент. Трябва да се пипа транспарантно. Обществото обича армията, само че се интересува и от това по какъв начин се изразходват парите. С тези правила би трябвало да вървим към повишение качествата на военните ни сили. В плановете за рационализация за машините и корабите, опцията да включим военнопромишления ни комплекс е огромна. Трябва да разберете, че не сме покупател в магазина, който е отделил пари от скъсания джоб на българския поданик. Много се веселя, че преди няколко дни с министъра на защитата на Франция го разисках и получих схващане и това е дребна крачка ", добави Каракачанов.

" Все още имам персоналното усещане, че нещата се приказват малко от горната страна. Едни считат, че Русия е опасност, а други тъкмо противоположното. Радикализацията обаче е по-голям проблем. Не знам до какъв брой част от европейските срещи са стимулирани за обща защита, само че ние имаме директен интерес от това. В Черноморския район има и други проблеми, с изключение на Русия и Украйна. Интеграцията на западните Балкани също е проблем. Той може да докара до разтърсвания в цяла Европа. Като сме в НАТО и Европейски Съюз си мислим, че има кой да ни реши проблемите, само че това не е по този начин. Тази нова концепция би трябвало да бъде подкрепяна и да работим през времето, в което европредседателството е тук ", заключи той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР