Аз не слушам записи, добил съм информация, предприел съм съответните

...
Аз не слушам записи, добил съм информация, предприел съм съответните
Коментари Харесай

Демерджиев за групата на Къро: Не слушам записи, не е коректно да се вадят и показват на части

" Аз не чувам записи, добил съм информация, подхванал съм съответните дейности. Не е правилно да се вадят и демонстрират записи на части. Нито един път от вадене на записи не се стигна до неоправдателни присъди през годините. Това не оправдава позата и ролята на жертва, която не подхожда нито на основния прокурор, нито на чиновници на Министерство на вътрешните работи ", съобщи в изявление по Демерджиев.

" Встъпвайки на този пост, аз съм осъзнавал, че някой може да даде пари за главата на вътрешния министър и съм приел поста. Не е задоволително за мен хората, които са призвани да пазят обществото да излязат и да кажат аз съм жертва. Не очаквайте от мен да приема сходен жанр рефлексия ", добави той във връзка коментара на основния прокурор Иван Гешев, че в случай че за него се дават 350 000, то какъв брой ли се оферират за главата на вътрешния министър.

По думите на Демерджиев чиновници на Министерство на вътрешните работи не от през вчерашния ден и от през днешния ден получават действителни закани. " За огромна част от тях има и оперативна информация,че съществува действителна заплаха за живота и здравето им. Работата им е такава, че неизбежно води до конфликт с подземния свят. Имаме протоколи за деяние. Не е редно и не е обикновено хората от бранш сигурност да играят ролята на жертва. Ние не можем да всяваме суматоха и да играем ролята на жертви ", повтори той.

Демерджиев разяснява и бомбените закани в учебните заведения, като уточни, че най-странното е, че протокол за деяние е имало още от 2013 година, само че шефовете не са били осведомени с него.

" Поразяват ме няколко неща - имаше протокол от 2013, само че той не се познаваше от никого. Не сме вменили нищо на шефовете ", сподели той по отношение на преценката дали има бомбен риск. По думите му вътрешното министерство просто извадило остарелия протокол, като го е надградило, тъй че към този момент полицията да поема отговорността дали съществува бомбена опасност, или не, а не учебните шефове. Протоколът за деяние се отнася до всички публични здания, освен до учебните заведения, посочи министърът и сподели, че неотдавна е имало сходен сигнал и за Експоцентъра в столицата. Протоколът не визира единствено летищата, защото там ще има малко по-различен метод.

Демерджиев призна, че някои от учениците, които не са още хванати, са си взимали поука от хванатите преди тях, и към този момент работили по-внимателно, тъй че да не ги разкрият елементарно.

" Сигналите бяха два вида. Започнаха хибридни офанзиви, по които работят партньорските служби. Те отприщиха една вълна. Очевидно децата ни са много умни и с всяка стъпка на невръстни причинители на 16-17 година, идната стъпка е по-внимателна, по-внимателно прикриват следите си и на Министерство на вътрешните работи било по-трудно да заловят причинителя ", призна Демерджиев.

" В множеството случаи стигаме до тях и ги залавяме тези, които работят на наша територия. По думите му, за откриването на създателите на заканите, които не са наша територия, работят партньорски служби, измежду които и тези на Съединени американски щати. " И там ще се стигне до задържане ", убеден е министърът на вътрешните работи.

Попитан дали се готви да си тръгне от Министерство на вътрешните работи, откакто на следващия ден стартира работа новият парламент и ще опита да сформира постоянно държавно управление, вътрешният министър сподели, че просто си прави работата.

" Не предсказвам по тази тематика, аз работя като човек, който няма да си тръгне. Ако мислиш, че си тръгваш на следващия ден, ти не можеш да направиш нищо значително, а пък има потребност от доста, доста работа в Министерство на вътрешните работи. Не обмислям като човек, който си потегля на следващия ден, несъмнено, съм подготвен да си потегли и на следващия ден, в случай че се образува постоянен кабинет ", разяснява той.

По думите му " Министерство на вътрешните работи се оправи за следващ път, даже по-добре от предходните избори " по отношение на операциите на вота и пазаруването на гласове.

151 досъдебни производства и 136-ма арестувани регистрира той като равносметка от извършените на 2 април избори и изведе като рядкости, че имало случаи, при които една политическа партия купувала гласове за друга. " Не имам предвид Има Такъв Народ ", посочи Иван Демерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР