Аз не съм казал, че съм против това да се

...
Аз не съм казал, че съм против това да се
Коментари Харесай

Борисов за реформата в службите: Не съм против, но при спокойна обстановка. Държа на ген. Атанасов

" Аз не съм споделил, че съм срещу това да се случва, само че да е в миг, в който може и ситуацията е спокойна. Второ, с цел да избягате от всеки персонален въпрос, в случай че господин Атанасов каже през днешния ден, че е подготвен да оглави, която и да е работа, с две ръце го поддържаме в Народното събрание. И трето, ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби ".

 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява вчерашната оставка на съпредседателя на ДСБ Атанас Атанасов като началник на комисията по службите. Решението му да я подаде пристигна, откакто Борисов разгласи, че не поддържа концепцията му за основаване на една мегаслужба. На мястото на Атанасов ще застане някогашният Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков.

 

Той не посочи дали промяната ще стане след войната в Украйна, само че преди този момент би трябвало да има подготвени закони, авансово контрактувани фрагменти. Преди това можело да се стартира с модернизирането на службите, а значими били и връзките с сътрудниците.

 

" Държа доста на ген. Атанасов. Той знае причините ми, персонално съм му ги споделил. В тях няма нищо, което опонира на говореното. Просто в този момент, по време на война, когато текат маса, уповавам се, без да знам, интервенции по службите дружно с нашите сътрудници, едно преструктуриране, обединение, под половин година не минава ", изясни Борисов и добави:

 

" За господин Атанасов с две ръце незабавно за каквото пожелае. Имам му цялостно доверие. Да се върне на комисията, да подготвим законите, да ги представим. Това не е нещо от през днешния ден за на следващия ден. Нагледахме се за 2-3 години по какъв начин се сменят служби, по какъв начин се назначават генерали ". Добави и, че с Атанасов са в " прелестни връзки ".

 

" Когато се заприказва в тези служби, те са като ветропоказател. Съставът стопира да работи, стартира да се оглежда, ослушва какво ще се случи. А сега виждате - дронове, какви ли не проблеми, би трябвало да работят интензивно до времето, в което сложим на масата нашите оферти ", разяснява някогашният министър председател. Иначе партията била за рационализация на службите.

 

Днес Народното събрание ще довърши приемането на промяната в КПКОНПИ, стана ясно от думите на Борисов. Във вторник на изключително съвещание Народно събрание отвори на второ четене Закона за противопоставяне на корупцията, само че не гласоподава нито член. А през вчерашния ден го одобри на половина, като от " Промяната " и Демократична България съумяха да наложат свои редакции по противоречиви точки, въпреки че законопроектът бе на ГЕРБ.

 

" Днес ще приемем КПКОНПИ по метода, по който те желаеха с техните ремонти. И думата КПКОНПИ през днешния ден ще завърши ", изясни той.

 

И през днешния ден Борисов не разкри кой ще е претендентът за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС и се пошегува, че въпросът към този момент е стар.

 

" Ще ви хареса. Нестандартно решение ", сподели той за него. Отрече обаче да е той с думите: " Минало ми е времето за това. Гледаме нагоре ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР