Аз министър на Борисов не съм бил. Бях министър на

...
Аз министър на Борисов не съм бил. Бях министър на
Коментари Харесай

Петър Москов: Аз съм политик от машинното отделение |

Аз министър на Борисов не съм бил. Бях министър на Реформаторския блок. Христо Иванов беше министър на Борисов. Той беше част от Реформаторския блок, само че беше предложение на Борисов и ГЕРБ, което не го прави по-добър или по-лош като министър. 

Това съобщи водачът на КОД и някогашен министър на опазването на здравето Петър Москов по бТВ. Продължавам да настоявам, че нещата, за които се борихме тогава и които свършихме са смислени. Независимо че тези, чиито стопански ползи наруших, ги отхвърлят. В политиката е доста значимо, когато поемеш ангажимент, да го отстояваш до дъно, акцентира той. Тогава поех една от най-тежките сфери, в която не получаваш цветя и рози, само че поех отговорността, знаех какво желаеме да създадем и останах при уговорката и при отговорността си до последно. Да, аз го направих. И в този момент хората знаят, че могат да разчитат на мен, тъй като за разлика от други, аз мога да изредя какво съм приключил и то за хората, за пациентите, и за здравната система. Какво ми е коствало това е различен въпрос, сподели още доктор Москов.

Политиката е работа в машинното поделение. И аз съм политик от машинното. Политиката не е да стоиш на палубата, да целуваш девойките и да обясняваш какъв брой е комплицирано да свършиш нещо... Не останах в ръководството, а останах при уговорките си, при отговорността, която бях поел тогава. Една от аргументите здравната каса да не банкрутира и да получава по 200 млн. на година от фармацевтичната промишленост съм аз, и фактът, че останах, с цел да довърша тази стратегия. Успях да го направя и към момента нося белезите от това на гърба си, акцентира водачът на КОД.

Политиката е мръсна работа. Разказът „ аз съм почтен и мога безапелационно да ви кажа, за какво не съм приключил една работа “ не е моят роман. Аз мога да хвана една работа, да я смачкам и да я изхвърля, или тя да ме смачка. Това е работата на политика – да влезе в трюма. А разкази за тематични болшинства, които да вършат козметични промени, с цел да махнат този, с цел да го заменят с другия, не са моите разкази. Аз не мога да заставам просто целят в бяло и да посочвам в профил с пръст неприятните, добави той.

Нашите цели са: мощна държавност, икономическа независимост, изясненост пред бизнеса за вероятностите му, а не подкрепяне и подаяния от страната. Това е същинското дясно. А какво се случва в една слаба страна, най-ясният образец е ръководството на Ковид рецесията. Точно това е разликата сред една смислена дясна политика и това, което става сега, безапелационен бе Москов. 

Сегашното държавно управление и розовата му опция приказват само за затваряне и опити за компенсиране на загубите. Но тези обезщетения са с парите на работещите хора, на които те непрестанно пречат да изкарват пари. Ние от КОД споделяме: в никакъв случай повече затваряне. Затварянето не е мярка, то е липса на политика. Никога повече няма да има локдаун, той се замества с от време на време наложително тестване. Борисов и розовата му опция се опасяват да изговорят „ наложително тестване “, тъй като по този начин поемат отговорност. Според демократичните политици обществото има единствено права, а не отговорности и отговорности. КОД не се опасява да каже „ наложително тестване и изолираност единствено на инфектираните “. Защото това обезпечава независимост на цялото общество и не убива стопанската система. Изолираме единствено заболелите, единствено носителите. Останалата част от обществото е спокойна и знае, че няма да бъде затворено още веднъж след ден, два или месец. Това е другият метод – да охраняваш опцията на хората да работят, а не да им даваш обезщетения, тъй като си им забранил да работят. Това е разликата сред лявото и дясното решение на рецесията, 

Ако КОД получи доверието на българските жители, в идващия парламент ще има смислена консервативна опция и дясно болшинство с ясни задължения за лустрация, декомунизация, за смяна на обществената система, без харчене за равнене на работливия и сполучливия с мързеливия и необразования, без отговорности да устояваме расови, етнически и всевъзможни нововъзникващи малцинства. КОД към този момент потвърди, че без подписи и написан политически ангажимент под тези цели, не влиза в сделки и пазарлъци.
КОД да няма да направи компромис със зелените и да затворим „ Мариците “. Няма да направи компромис със социалистите и парите от нашите налози да не отиват за здраве, обучение и сигурност, а да се харчат за обществени помощи за малцинства. В началото на акцията социологията даваше на КОД малко над 1%, само че това е едно положително начало на акцията. КОД е завръщане към смисъла на десницата, който беше загубен. Защото декомунизацията, свободната икономическа интензивност и мощна държавност бяха полезностите на десницата, само че тя ги изостави. Хората обаче ги помнят и желаят политиците да се върнат при тях, да си довършат работата и поетия ангажимент до края. Това ще свърши КОД, сподели още Москов. 

През последните акции внушаваха на гласоподавателите боязън да не им се изгуби гласа. Нека през днешния ден хората преценяват дали желаят да още веднъж да крепят разпадащото се статукво или розовата му опция, единствено поради този боязън. Или пък е по-добре да дадат гласа си за нещо ново, на дясно, на крепко да сложим камък, а по-късно още един и още един. Може би е по-бавно, само че пък е несъмнено и по-истинско.
КОД се заема с този строеж и ще вгради в него същински десни полезности, а не голото предпочитание да има депутати, приключи Петър Москов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР