Аз лично видях една добре свършена работа, за която ние

...
Аз лично видях една добре свършена работа, за която ние
Коментари Харесай

Христо Иванов заяви какво е видял в закритото заседание на парламента


Аз персонално видях една добре свършена работа, за която ние би трябвало да благодарим и на службите, и на външно министерство, и на политическото управление на досегашното ръководство, тъй като е предпазена българската национална сигурност. Това съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов след чуването на премиера Кирил Петков и ръководителите на служби по отношение на експулсирането от България на 70 съветски дипломати и чиновници, съобщи.

Той уточни, че това е обсъждано в разнообразни институции, т.е. въобще не става дума за някакво еднолично решение, взето ей по този начин. Стана ясно, че информацията е изпратена на външно министерство и точно то е институцията, която според естествената дипломатическа процедура е взела това решение, добави Иванов.

В Народното събрание не можем да се занимаваме с следствия, изключително що се отнася до данни, свързани с шпионска или друга враждебна активност на наша територия, само че откакто ДАНС споделят, че са открили такава активност, това беше категорично и ясно казано, няма какво друго да чакаме да създадат институциите с изключение на тези дейности, разяснява Христо Иванов. Той уточни, че тази информация е обсъждана на Съвет по сигурността към премиера, където са участвали двама представители на Президентството, и представители на Министерския съвет. Ние сме обсъждали тази тематика и обществено, и на председателски срещи сме поставяли това, че има прекомерно огромно съветско дипломатическо наличие, което явно в този подтекст основава избрани опасности, разяснява ръководителят на ПГ на Демократична България. Така че персонално ние констатирахме, че се е свършила работа в отбрана на българската национална сигурност, и целият ажиотаж, който се основава, е просто предизборна битка, добави той.

Помолен да разяснява думи на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че са изгонени също неин охранител и готвач, Христо Иванов сподели, че дали са били в културния център, дали са били охранители и водачи, съветската шпионска школа е сериозна, употребяват всичките вероятни средства и българската страна най-сетне е реагирала.

Става въпрос за две групи лица и за две учредения, обясни той. Едната група се състои от дипломати по смисъла на Виенската спогодба, другата са различен личен състав, който също е дипломатически, само че не е със статут на дипломати, макар че се употребява с избрани привилегии и ограничавания, добави Иванов. Едното съображение е обвързвано с неприсъща активност, а другото е обвързвано с установяването на пропорция сред нашето посланичество в Руската федерация и тяхното тук, които са в огромна диспропорционалност, изясни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР