Аз днес не съм се карал. Напротив - казах само,

...
Аз днес не съм се карал. Напротив - казах само,
Коментари Харесай

Синдикати и бизнес в горещ спор за заплатите

Аз през днешния ден не съм се карал. Напротив - споделих единствено, че ми писна да водим един и същи диалог към този момент 25 години, а претекстовете и доводите постоянно да бъдат идентични. През тези 25 години държавните управления угаждаха основно на работодателите.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, представен от вести.бг.

Заедно с него посетител беше и зам.-председателят на БСК Димитър Бранков. Двамата коментираха днешното съвещание на НСТС, на което работодателите се оповестиха срещу административното нарастване на минималната работна заплата от 510 на 560 лв.. " Наистина не сме карали ", удостовери Бранков. " Ние през днешния ден изложихме новите си причини и не е правилно, че, което и да е държавно управление, в миналото ни е угаждало. Напротив. Нашите оферти съвсем постоянно не са били одобрявани. Млади лекари в общински лечебни заведения стартират работа със заплата 650 лв.. Очевидно е, че тези заплати би трябвало да бъдат увеличени и е обикновено да има предпочитание за това, само че няма запас. Здравеопазването е сбъркано и няма никакви промени. Правителствата нямат вярна стъпка в опазването на здравето ", безапелационен беше той. 

" Трябва да си напомним какъв брой години не е вдигана минимналната работна заплата. За това споделям, че Квалифицирана работна ръка, която работи за малко пари, има единствено при диктатурата и затворените граници. Писна ми да чувам оправданията и нелепостите за продуктивността на труда. Всеки един служащ, който напусне България, става изпълнителен и продуктивен безусловно за няколко часа в чужбина. Защо би трябвало да се шият облекла нощно време? Някой бил подписал подобен контракт, само че спомагателното възнаграждение е 0,25 стотинки на час и това е написано нормативно. Над 400 000 българи поставят нощен труд и този труд ги убива. В България не се създава задоволително добре, тъй като вложителите и работодателите не си правят добре работата. На мен, в случай че ми дадете една лопата, през днешния ден ще изкопая една дупка, само че в случай че ми дадете един екскаватор, ще изкопая 10 дупки ", даде образец Димитър Манолов.

" Над 60% от работодателите са заявили, че мислят да вдигнат заплатите през идната година. Това сочат данните на отчет на БСК. Има действителности в стопанската система в България. Тук не приказваме за стремежи или ненавист към служащите. Производителността в България в действителност е най-ниска в Европейски Съюз. Ние сме преди всичко по работна мощ, която има приключено единствено начално обучение ", отбрани се Димитър Бранков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР