Аз дълбоко се опасявам, че е попаднал в някаква клопка

...
Аз дълбоко се опасявам, че е попаднал в някаква клопка
Коментари Харесай

Боян Петров може да е попаднал в клопка

Аз надълбоко се притеснявам, че е попаднал в някаква клопка горе, защото има лавинно рискови пасажи и механически рискови ръбове. Това съобщи алпинистът Дойчин Василев, който е един от двамата българи, успявали да покорят връх Шиша Пангма.

Българският планинар Боян Петров продължава да е в неопределеност. Министърът на външните работи Екатерина Захариева акцентира, че прогнозата за времето е неприятна, само че би трябвало да се мисли положително.

Надеждата, че с Боян Петров всичко е наред, се уповава на следната опция - той е бил по пътя към върха, когато останалите алпинисти са стигнали до палатката на трети лагер. Заради неприятното време всички са тръгнали надолу, само че до момента в който Боян Петров може да е отивал към втори лагер, другите са вървели към базовия лагер още по-надолу.

„ Чак за толкоз дълъг интервал не е изчезвал, имало е проблем за един ден, проблем с телефона, само че това към този момент е проблем сега ", сподели дамата до Боян, Радослава Ненова, съобщи Нова телевизия.

Въпросите, за чиито отговори към този момент можем единствено да допускаме, са за какво е тръгнал самичък и за какво не е взел сателитния телефон със себе си. „ Първо тежи, второ батериите след 3-4 дни в студеното време падат и общо взето нямаш доста, не го използваш, с цел да стопляш неща на тази височина, до момента в който вървиш и ги държиш до себе си. Предпочиташ други неща - вода, инсулина му ", изясни уредникът на експедицията Деян Петков.

Боян Петров е с диабет. Предпочита да върви самичък, тъй като темпото му е по-бързо от това на другите алпинисти. „ Друг път също се е случвало по една седмица да нямаме връзка с него, само че сме имали информация за него от хора, които вървят по маршрута ", добави Деян Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР