Аз бях без имунитет 2 години. Защо сега? Целта е

...
Аз бях без имунитет 2 години. Защо сега? Целта е
Коментари Харесай

Борисов за поискания му имунитет: Трябва да си сляп да не виждаш целта - да няма правителство


" Аз бях без имунитет 2 години. Защо в този момент? Целта е да няма държавно управление. Ясно и тъкмо. Трябва да си кьорав да не го виждаш ".

Така някогашният министър председател Бойко Борисов реагира на новината от нощес, че Софийската градска прокуратура желае от основния прокурор Иван Гешев. Поводът е следствието на така наречен случай " Барселонагейт ". Лидерът на ГЕРБ за следващ път отхвърли да има парцел в Испания. Заяви и че няма да сдаде имунитета си непринудено, в случай че бъде публично импортирано такова искане от Иван Гешев.

Борисов напомни и другите събития от вторник - изказвания на, че при държавното управление на Кирил Петков е имало теч на секретни данни, и на за подозрения при заплащанията за украински бежанци в същия интервал. Борисов отдаде и тези " разкрития " на задачата да няма постоянно определен кабинет. Шансът за това сега е с втория мандат на ПП-ДБ и поддръжка от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ в действителност нямаше имунитет в последните 2 години, в които към този момент не е на власт, тъй като в предходните парламенти след 2021 година не беше депутат - самичък се отхвърляше от мандат. Това значи, че е имало никаква спънка прокуратурата да води следствия против него. Затова и няколко пъти зададе " реторичния въпрос за какво в този момент ".

Един от отговорите му беше, че моментът е определен, откакто беше признат закона за надзор и опция за следствие на основния прокурор - като част от буксуващата от години и с помощта на ГЕРБ правосъдна промяна, за която настояваше Демократична България, а по-късно и Политическа партия.

Борисов подреди в поредицата от събития, обясняващи задачата на офанзивите и против него, и против Политическа партия, и дейностите на някогашния народен представител от Политическа партия Радостин Василев, който изнесе запис от партийно съвещание, станал мотив за " заледяване " на договарянията за кабинет. Лидерът на ГЕРБ напомни, че същият Василев е със свален имунитет от прокуратурата, само че по-късно е получил защита от Министерство на вътрешните работи. " Някой си дава имунитета и му назначават защита ", сподели водачът на ГЕРБ по мотива.

На въпрос за позицията на Движение за права и свободи, че е срещу " кабинет на рамбовците " от Политическа партия и думи от вторник на водача Мустафа Карадайъ по какъв начин имало " пълзящ прелом и фашизъм ", Борисов съобщи, че не може да приказва за придвижването, за какво не е разговарял с тях.

" Преди седмица говорихме, че би трябвало да има държавно управление непременно, че те (ДПС) би трябвало да бъдат въвлечени, с цел да има конституционна промяна ", напомни той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР