АЗ Алкмаар си заслужи място на четвъртфиналите в Лигата на

...
АЗ Алкмаар си заслужи място на четвъртфиналите в Лигата на
Коментари Харесай

АЗ Алкмаар повтори сценария от Олимпико и изхвърли Лацио

АЗ Алкмаар си заслужи място на четвъртфиналите в Лигата на конференциите след втора победа с 2:1 над Лацио. Този път нидерландците завоюваха на собствен терен, като реваншът от осминафиналите се трансформира в повтаряне на първия мач. И в този момент италианският тим поведе - в тази ситуация посредством Фелипе Андерсон (21’), само че по-късно играчите в червени екипи обърнаха след точни удари на Йеспер Карлсон (28’) и Евангелос Павлидис (62’).

АЗ справедливо изхвърли “орлите ”, като можеше да има вкара още няколко гола, само че на три пъти гредите избавиха състава на Маурицио Сари, а настрана домакините пропуснаха няколко доста положителни положения.

Важна роля за триумфа на тима от Алкмаар изигра шведът Карлсон, който се беше отличил с две асистенции на “Олимпико ”, а довечера заби впечатляващ гол за 1:1, а послед подаде на съотборника си Павлидис за второто попадение.

Красиво осъществяване Андерсон след 21 минути игра изравни общия резултат и върна борбата в изходно състояние.

Скоро по-късно обаче Лацио отново се оказа догонващ, тъй като Карлсон матира Иван Проведел с отдалечен шут за 1:1.

Гръцкият национал Павлидис пък осъществя втория гол за АЗ малко след час игра.

После Лацио с нищо не съумя да заплаши кой знае какъв брой своя съперник и разумно се сбогува с евротурнирите и ще се концентрира към борбата за място в топ 4 в Серия “А ”.

Жребият за четвъртфиналите е в петък от 15:00 часа, а самите дуели ще са на 13 и 20 април. На жребия ще станат ясни и евентуалните противници на полуфиналите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР