Авторката на поредицата за Хари Потър отново попадна под вълна

...
Авторката на поредицата за Хари Потър отново попадна под вълна
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг с поредното хомофобско изказване - slava.bg

Авторката на поредицата за Хари Потър още веднъж попадна под вълна от рецензии поради изявление в обществените мрежи. В събота Дж. К. Роулинг разгласява публикация от уебсайт, която е озаглавена „ Създаване на по-равноправен свят за хората, които имат менструация “. Това, което обиди представителите на ЛГБТ общността беше, че авторката изиска да ѝ бъде обяснено какво значи „ хората, които имат менструация “.

В публикацията се приказва за многото аспекти на пандемията, в това число нараснал риск от принуждение, учредено на пола по време на изолацията, както и заплахата, с която се сблъскват медиците. Материалът изяснява, че почти 1,8 милиарда девойки, дами и хора, които не се разпознават полово, са имали проблем с месечния си цикъл и към момента имат потребност от нужните материали, безвреден достъп до тоалетна, сапун, вода и персонални пространства в изискванията на изолираност.

Роулинг обаче не беше доста съгласна с казаното и съобщи, че преди е имало дума, която служи за хората с менструация. Авторката си направи лека смешка и се опита да стигне до вярното изписване на „ дами “, само че това по никакъв начин не се стори смешно на почитателите ѝ. Само няколко минути след публикуването на туита ѝ, тя се трансформира в същинска сензация в Туитър и доста от потребителите я нападнаха за това, че не показва поддръжка към транссексуалните.

„ Хей, аз съм мъж! Имам менструация! Престани да бъдеш гаднярка! “, написа Зейк Смит, който е открит транссексуален. Той става прочут с появяването си в предаването „ Survivor “, където останалите участници разкриват сексуалността му. Според него, Роулинг отхвърля съществуването на транссексуалните мъже и дами.

Въпреки множеството отрицателни мнения, авторката продължи да изрича мнението си. Тя съобщи, че познава и обича транссексуалните хора, само че премахването на половата еднаквост ще сътвори повече проблеми, в сравнение с решения. „ Това не е ненавист, а истина “, написа Роулинг. Добавя, че почита всеки човек, който живее удобно в кожата си и се приема подобен, какъвто е.

Певецът Брад Уалш обаче също разкритикува писателката. „ Ти си интелигентен човек. Как може да не знаеш разликата сред пол и полова еднаквост? “, пита той и прибавя, че е извънредно отчаян от мнението ѝ. Актрисата Пати Харисън пък отиде още по-далеч и показа, че мнението на Роулинг демонстрира и нейната незаинтересуваност по отношение на чернокожото население.

Организацията „ GLAAD “, която пази правата на ЛГБТ общността също разгласява мнение в Туитър и насърчи почитателите си да дарят средства към разнообразни организации, които поддържат както транссексуалните хора, по този начин и афроамериканците. „ През 2020 година няма опрощение за нападки, отправени към транссексуалните “, прибавят от организацията.

Това не е първият път, в който Роулинг попада под вълна от рецензии в обществените мрежи. Само преди година тя се изрече в поддръжка на Мая Форстър, която е уволнена от работата си, тъй като твърди, че мъжете в никакъв случай няма да бъдат дами. „ Обличайте се както си желаете, наричайте се както намерите за добре, спете с който си желаете и живейте живота си в мир и успокоение. Но да уволните жена, която се е осмелила да изрази мнение за половата еднаквост? Това не го разбирам “, написа авторката.

Според разнообразни организации, защитаващи правата на ЛГБТ общността, писателката лъже, че приема хората с друга полова ориентировка. Те прибавят, че Роулинг признава за дами единствено тези, които „ биологически са се родили като такива “.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР