Авторите на научна фантастика от 19-ти и 20-ти век са

...
Авторите на научна фантастика от 19-ти и 20-ти век са
Коментари Харесай

Без пари, памет и радио. Как писателите на научна фантастика видяха 21-ви век

Авторите на научна фантастика от 19-ти и 20-ти век са светлите, велики мозъци, предсказали доста от технологиите на сегашния век, които интензивно използваме през днешния ден. Сред тях са да вземем за пример интернет, смарт телефоните и електрическите коли. Но на страниците на техните книги има и много други футуристични пророчества, които към момента не са се сбъднали или са се случили, само че отчасти. Какво дадоха обещание писателите на жителите на планетата в последните две епохи и с кои от техните предсказания живеем през днешния ден? 

Един от класиците на научната фантастика, Артър Кларк, който даде на света творби като " Одисея в космоса ", " Светлината на другия ден ", " Среща с Рама " и доста други, направи доста прогнози за сегашния век, безусловно разписвайки го по години.

Сър Кларк предсказа, че през 2004 година човечеството ще се научи по какъв начин да клонира хора, а още през 2010 - да основава квантови електрогенератори и изцяло да се откаже от парите.

2020 година трябваше да бъде белязана от постигането на изкуствен интелект на равнище човек. Писателят вярваше още, че на Земята ще има два интелигентни типа, единият от които ще се развива доста по-бързо, в сравнение с биологията в миналото би разрешила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР