Авторът на най-славния гол в историята на българския футбол Емил

...
Авторът на най-славния гол в историята на българския футбол Емил
Коментари Харесай

Емил Костадинов: Време е за немски модел в първия тим

Авторът на най-славния гол в историята на българския футбол Емил Костадинов даде особено изявление за Sportal.bg . “Футболист на годината “ през 1993 -а, а в този момент вицепрезидент на БФС, Костадинов бе най-близо до националите през последната година. Екзекуторът на „ петлите “ има визия за бъдещето на родния футбол и концепция за излизането на националите от рецесията. Той обаче към момента не е решил дали ще се кандидатира за президент на централата, само че съответно мнение евентуално ще изрази, когато стане ясна датата на идния конгрес, отсрочен поради пандемията от ковид.

„ Много неприятна година си отива, само че футболът в България като цяло за мен не бе неприятен, защото имахме два тима в групите на Лига Европа, което не е било от десетина години. Проблемът в националния тим е в това, че за мен персонално, футболистите не демонстрираха това, което могат. Може би пандемията повлия значително, но в последна сметка всеки излиза на терена и демонстрира това, което може “, разяснява вицепрезидентът на БФС.

Авторът на единствения български гол във край на европейски клубен шампионат приема концепцията за последователност сред треньорите на младежкия и мъжкия отбор. Така, както постоянно вършат в Германия.

„ Идеята е такава. Най-накрая би трябвало да създадем нещо сходно, тъй като треньорите, които са се показали добре в националните гарнитури познават футболистите през цялото време на тяхното развиване и би трябвало да им се даде късмет “, добави вицепрезидентът на БФС.

„ За страдание постоянно треньора поема виновността. Наистина той дефинира футболистите, които пазят цветовете на България, само че в последна сметка такава е треньорската орис “, е мнението на Емил Костадинов.

Костадинов съобщи, че не е забелязал външни намеси в работата на селекционерите в държавния отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР